Ara llegint
Ciutadella posa un marxa un cicle per tastar els productes locals i la cultura

Ciutadella posa un marxa un cicle per tastar els productes locals i la cultura

Amb el nom de Tast de Cultura, l’Ajuntament de Ciutadella ha impulsat un cicle que vol posar a l’abast de tothom cultura, patrimoni i producte de proximitat. El cicle començarà demà dimarts, 28 de juliol, a Binitord, i seguirà –sempre en dimarts– a Son Piris (11 d’agost), Torre d’en Quart (25 d’agost) i Son Felip (8 de setembre).

Tast de Cultura s’emmarca dins el pla de mesures elaborat per l’Ajuntament amb l’objectiu de minvar els efectes adversos en l’economia i la societat arran de la Covid-19. Dins aquest pla, s’ha establert un bloc de mesures d’estímul al sector cultural i, entre aquestes, hi figura la promoció de la contractació d’artistes i de companyies locals, i el disseny d’un programa d’arts escèniques a l’aire lliure a través de la Fundació Ciutadella Cultura, per reforçar tant l’activitat cultural com la conservació del patrimoni i la promoció del producte local.

El cicle, doncs, vol posar sobre la taula un projecte que aglutini cultura, coneixement del patrimoni cultural i natural, i promoció del producte local. Tot plegat, a més, amb activitats a l’aire lliure i amb control d’aforament, sempre seguint les recomanacions sanitàries i el distanciament social.

És per açò que s’ha elaborat un programa d’activitats per diferents llocs de Menorca (finques rústiques) on poder realitzar activitats que aglutinin els tres camps, de manera que el format es repetirà en les quatre jornades previstes: coneixement de patrimoni cultural i natural de l’illa, realització d’una activitat cultural (música, dansa, teatre, poesia…), i promoció del producte local a través d’una degustació i de la venda de producte local, preferentment del producte de la finca mateixa.

Entrant més en detall en el programa, la cita inaugural, el 28 de juliol, a Binitord, inclourà una visita a la bodega i una explicació sobre el procés d’elaboració del vi, a més d’un tast de vins i el concert ‘Anades i tornades’ del quartet de corda format per Josep Mascaró, Nina Juanico, Adrià Gorries i Pau Marquès, amb la narració a càrrec d’Anna Gornés.

A Son Piris, l’11 d’agost, es podrà gaudir d’una xerrada sobre l’elaboració tradicional del formatge menorquí, una visita a la finca, i tast de formatge i de productes locals, tot amenitzat per l’actuació de Clara Gorries i Pere Arguimbau.

El cicle seguirà el 25 d’agost a Torre d’en Quart, amb una explicació i la visita a la torre medieval, un tast de formatges de la finca i de productes menorquins, i un concert del grup Cala Joia.

Finalment, el 8 de setembre, Son Felip tancarà el cicle i acollirà una xerrada sobre ‘L’ANEI de la Vall i el projecte d’agricultura sostenible de Son Felip-Algaiarens’, un tast de productes i d’oli de la finca, i l’obra de teatre ‘Una nit vaig somiar que vivia a Menorca’, amb Rodo Gener.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt