Ara llegint
Consum aixeca les primeres 78 actes per ús irregular de bosses de plàstic

Consum aixeca les primeres 78 actes per ús irregular de bosses de plàstic

La Direcció General de Consum ha aixecat les primers 78 actes relacionades amb incompliments de les mesures relacionades amb la distribució de bosses de plàstic, després d’una campanya duta a terme per comprovar el compliment del Reial Decret 293/2018, del 18 de maig. Això després que la Direcció General de Residus i Educació Ambiental sol·licités la col·laboració de la Inspecció de Consum.

En total s’han duit a terme 137 inspeccions a establiments ubicats a les Illes Balears. Concretament, 85 inspeccions a Mallorca, 21 a Menorca i 31 a l’Illa d’Eivissa. D’aquestes inspeccions es varen detectar 78 incompliments de la normativa que no havien estat subsanats Les actes s’han remés a la Direcció General de Residus i Educació Ambiental, organisme que té la potestat sancionadora.

La campanya es va dur a terme des de l’octubre de 2020 fins al 19 de març de 2021, ja que el dia següent (20 de març) entrava en vigor la Llei autonòmica 8/2019 i que imposa restriccions d’ús encara superiors a les que marca el Reial Decret estatal, a més de la prohibició de nombrosos articles de plàstic d’un sol us.

Les noves restriccions que imposa la Llei balear són les següents:

  • Les bosses molt lleugeres de plàstic únicament són acceptables per a articles frescos d’alimentació.
  • Queden prohibides totes les bosses lleugeres de plàstic, incloses les compostables.
  • Totes les bosses de plàstic lleugeres o reutilitzables (fins i tot les de més d’un 70% de plàstic reciclat) hauran de cobrar-se.

L’objectiu era l’adopció de mesures per reduir el consum de bosses de plàstic per prevenir i reduir els impactes adversos que els residus generats per aquestes bosses de plàstic deixen en el medi ambient, amb especial atenció al dany causat als ecosistemes aquàtics i en determinades activitats econòmiques, com la pesca o el turisme entre d’altres.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt