Ara llegint
“Conviure amb els incendis forestals”, una guia per evitar que el foc afecti els habitatges

“Conviure amb els incendis forestals”, una guia per evitar que el foc afecti els habitatges

"Conviure amb els incendis forestals", una guia per evitar que el foc afecti els habitatges

La Conselleria de Medi Ambient i Territori, a través del Servei de Gestió Forestal i Red Eléctrica, acaba d’editar la guia de prevenció ‘Conviure amb els incendis forestals’, una eina de divulgació que té com a objectiu inculcar la cultura del risc i fomentar la protecció dels habitatges que es troben en les zones d’interfície urbana-forestal.

Així, la guia es divideix en diversos apartats on s’explica com són els boscos de les Illes Balears, la definició de les zones d’interfície urbana-forestal i com protegir els habitatges dels incendis forestals. Per fer-ho, s’hi donen eines per convertir les edificacions en zones forestals en un espai defensable envers al foc. Igualment, es posa èmfasi en la prevenció i autoprotecció a les urbanitzacions.

El conseller Miquel Mir, durant la presentació del treball, ha destacat la utilitat d’aquesta guia, «una eina clau per fomentar la cultura del risc i la corresponsabilitat entre els actors implicats en la defensa contra els incendis forestals, com són els propietaris d’habitatges en zona forestal, ajuntaments i altres administracions. No es pot apostar només per l’extinció, sinó que la prevenció forma part de la solució per protegir els nostres boscos i la gent que hi viu». En aquest sentit, Mir ha assenyalat que «en un context d’emergència climàtica no podem defugir de la nostra responsabilitat a l’hora de minimitzar els riscos d’incendi forestal».

El delegat de Red Eléctrica a les Illes Balears, Eduardo Maynau, ha destacat per la seva banda que “en el marc de la seva política de gestió forestal, Red Eléctrica col·labora amb les administracions en el desenvolupament de mesures i estratègies per a la prevenció i lluita contra incendis forestal i l’elaboració d’aquesta guia és una mesura quer entenem és rellevant per aportar informació de gran utilitat a les persones que resideixen en entorns urbano-forestals”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt