Ara llegint
Cooperatives Agro-alimentàries detecta l’abandonament d’explotacions pel “complicat escenari actual”

Cooperatives Agro-alimentàries detecta l’abandonament d’explotacions pel “complicat escenari actual”

Jerònima Bonafé: "Treballar per la igualtat d'oportunitat al camp també és cosa d'homes"

Des de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears han anunciat avui que estan detectant amb preocupació mostres de reducció i abandonament de l’activitat agrària en les explotacions ramaderes de les illes.

Jerònima Bonafé, presidenta de Cooperatives Agro-alimentàries, ha explicat que “les escasses pluges i les disparitat de precipitacions en les diferents zones de les illes, juntament amb les altes temperatures, venen a sumar-se a un escenari molt complicat marcat per l’augment de preus de l’energia, els ímputs i els costos de producció en general”.

Per tot això, ha explicat que “els nostres ramaders socis estan reduint el nombre de caps de bestiar per intentar estalviar costos. Aquesta realitat implica moltes dificultats per a la supervivència de les explotacions. Més, si això és possible, a Illes Balears.”

Bonafé, a més, ha indicat que “d’acord amb els pronòstics, fins a la segona setmana de novembre no es preveuen pluges. Les pastures estan sofrint estrès hídric. No creixen les plantes de farratge i les collites es veuen afectades. La ramaderia extensiva, que suposa una opció més sostenible i respectuosa amb el mitjà, s’està veient especialment afectada per la situació actual”.

En el Consell Agrari Interinsular que se celebrarà la setmana vinent, Cooperatives Agro-alimentàries demanarà que es prevegin ajudes per al transport i els pinsos, ja que es tracta de dos aspectes que actualment manquen de compensacions del REIB.

“El manteniment de les explotacions agràries és imprescindible per a assegurar el subministrament d’aliments, però també per la seva contribució a la conservació del territori, al paisatge, al mitjà i la biodiversitat. A més, l’agricultura i la ramaderia d’Illes Balears repercuteixen positivament en la resta d’activitats econòmiques i en el benestar social”, recorda Bonafé.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt