Ara llegint
Cooperatives Agro-alimentàries pren part en el programa de formació de joves pagesos CULTIVA22

Cooperatives Agro-alimentàries pren part en el programa de formació de joves pagesos CULTIVA22

Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears, en línia amb la seva estratègia per fomentar el relleu generacional en l’activitat agrària, participa al programa d’estades formatives de joves agricultors en explotacions model, també conegut com a CULTIVA22, finançat pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

A través d’aquesta iniciativa, gràcies a la coordinació de Cooperatives Agroalimentàries Illes Balears, joves del sector agrícola i ramader d’altres comunitats autònomes realitzaran estades d’una setmana a explotacions agràries de referència de les Illes Balears on consolidaran coneixements tècnics i coneixeran altres models productius i de gestió.

El Ministeri ja ha obert el termini per sol·licitar una de les places disponibles per participar al programa CULTIVA22, un programa d’estades formatives per a joves amb una durada de 5 a 14 dies a explotacions model d’acollida situades a tot Espanya. Aquest programa és totalment gratuït per als participants i el finança el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

CULTIVA22 està adreçat a joves agricultors o ramaders, que es van incorporar com a responsables d’explotació a partir de l’1 de gener del 2017 (tenint menys de 41 anys en el moment de la instal·lació).

Del catàleg d’explotacions model disponibles, 76 són explotacions de socis de cooperatives, presentades a través de Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya i les seves federacions i unions territorials.

Aquestes 76 explotacions model seleccionades pertanyen a socis de cooperatives agroalimentàries o SAT en els programes dels quals s’ofereix l’oportunitat, a través de visites tècniques complementàries, de conèixer com s’afronten les fases posteriors de transformació, comercialització, innovació, etc. mateixes o d’entitats de referència de la zona (cooperatives, indústries, associacions, centres de recerca, etc.) i apropar interessants experiències del model cooperatiu als participants.

Així mateix, a la seu electrònica del Ministeri s’ha penjat el Manual d’Instruccions per sol·licitar plaça i resta de documentació (incloent-hi el model de formulari de sol·licitud en cas que el jove delegue la representació en un tercer per presentar la documentació a través de seu electrònica amb certificat digital).

El termini per a les inscripcions acaba el dia 16 d’agost.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt