Ara llegint
Cristina Pons, la Jove Xef que representarà Menorca a l’European Young Chef Award

Cristina Pons, la Jove Xef que representarà Menorca a l’European Young Chef Award

Cristina Pons, la Jove Xef que representarà Menorca a l'European Young Chef Award

Cristina Pons Benavides ha estat escollida Jove Xef Menorquina 2023 a la final del concurs que s’ha celebrat Ca n’Aguedet, Centre de Formació de Càritas Menorca i, per tant, representarà l’illa en la competició de regions gastronòmiques ‘European Young Chef Award’, que es durà a terme entre el 20 i el 24 de novembre a Hauts-de-France (Francia).

Juntament amb José María Borrás, els dos altres concursants han cuinat dos plats de canons amb conill, en la versió tradicional i innovadora, i els han defensat davant els membres del jurat.

Pons ha presentat la versió tradicional explicant que per a ella ha suposat un repte. “Era un plat que de petita no m’agradava gens i aquesta ha estat una forma de reconciliar-me amb ell”. D’altra banda, la versió innovadora, que ha titulat ‘Peuades damunt s’arena’, en referència a la coneguda cançó del grup menorquí Ja t’ho diré, pretenia mostrar que “tot canvia i es transforma, però res deixa de ser el que era”.

Cristina Pons té 23 anys i és estudiant de segon curs del Grau Superior de Cuina a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona. A més, ha fet feina, entre d’altres, a les cuines de l’Hotel W, el restaurant Fang i Aram i el restaurant Rels. També ha estat guanyadora del concurs ‘Prepara el teu futur-Nous talents de la cuina italiana IV Edició, 2022’.

El veredicte s’ha donat a conèixer després de sis hores d’un certamen que s’ha pogut seguir en streaming i que ha conduït la periodista Clara Aymamí des de Ca n’Aguedet. El conseller d’Economia i Territori, Josep Pastrana, ha estat l’encarregat d’anunciar el guanyador i de lliurar el diploma acreditatiu de Jove Xef Menorquina 2022 a Cristina Pons.

A més, durant l’acte s’ha celebrat activitats complementàries com un showcooking a càrrec del xef Víctor Bayo que ha preparat unes formatjades jueves, així com música en directe amb el duet Mónica i Sergi i una degustació sensorial de formatges, vins i altres productes locals a càrrec de Sa Cooperativa del Camp.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt