Ara llegint
Denúncia per a un palangrer que pescava prop de Cabrera

Denúncia per a un palangrer que pescava prop de Cabrera

La direcció general de Pesca i Medi Marí, de la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, ha denunciat un palangrer de superfície que pescava en aigües interiors de les Balears, en una zona entre Cabrera i la Colònia de Sant Jordi. Aquest art de pesca està prohibit en aigües interiors. Els fets varen ocórrer el passat 30 de maig.

Des del passat 5 de maig, i segons les dades del Centre de Seguiment de Pesca facilitats pels inspectors del ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, es tenien sospites que l’embarcació, del cens de palangre en superfície, pescava en aigües interiors de les Balears. Setmanes més tard, es va tornar a detectar la mateixa embarcació en aigües de les Illes i el passat 30 de maig, ho tornava a fer en aigües interiors, prop del Parc Nacional de Cabrera.

La col·laboració entre els inspectors de pesca de la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, i els del ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha estat clau per interceptar aquesta embarcació. Així mateix, també han col·laborat els guardes de la Reserva Marina del Migjorn de Mallorca, que varen acompanyar l’inspector de pesca fins a l’embarcació. Un cop allà, es va informar el patró que no podia pescar en aquella zona i es va supervisar la retirada del palangre. L’inspector va pujar a bord de l’embarcació fins que va abandonar les aigües interiors i va redactar l’acta de la denúncia.

La direcció general de Pesca i Medi Marí és l’encarregada de tramitar aquesta denúncia. Segons la Llei 6/2013, de 7 de novembre de pesca marítima, marisqueig i aqüicultura a les Illes Balears, pescar amb palangre en aigües interiors es considera una infracció greu i es pot sancionar amb fins a 60.000 euros.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt