Ara llegint
FOGAIBA abona 3 milions d’euros en subvencions al sector primari

FOGAIBA abona 3 milions d’euros en subvencions al sector primari

El Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), organisme que depèn de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, ha executat el pagament de 3.048.026,54 euros en ajudes als pagesos, ramaders, pescadors i cooperatives de les Balears. Es tracta dels pagaments acumulats de tres setmanes entre ajudes pendents de la Política Agrària Comuna (PAC), del Pla de Desenvolupament Rural (PDR), de les Ajudes d’Estat (finançades també per l’Impost de Turisme Sostenible) i del Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP).

Els darrers pagaments, que corresponen a aquesta primera setmana de juny, sumen un total de 347.560,19 euros en ajudes per inversions en explotacions agràries, manteniment de l’agricultura ecològica, pagament bàsic i verd, i a petits agricultors, entre d’altres. La setmana passada es varen abonar 1.722.570,21 euros en ajudes d’inversions en transformació, comercialització i desenvolupament de productes; en inversions en marges, creació d’empreses de joves agricultors, ajudes de minimis de manteniment de paisatge, de prevenció de danys als boscos per incendis forestals i per la paralització temporal de la pesca, entre d’altres.

Segons ha informat el Govern Balear, a mitjan maig es varen abonar 977.896,14 euros en ajudes de pesca, per inversions en explotacions agrícoles, de manteniment minimis de paisatge agrari i per a la recria del bestiar boví lleter, i de races autòctones, entre d’altres.

El FOGAIBA manté el ritme de pagament, especialment important en aquests moments, i fins ara, durant l’estat d’alarma per la COVID-19, s’han pagat un total de 12 milions d’euros als beneficiaris de les Balears de la PAC, PDR, Ajudes d’Estat, Organització Comuna de Mercats Agrícola (OCM) i FEMP.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt