Ara llegint
Distintius EMAS i Ecolabel per a empreses i entitats que es distingeixen pel seu compromís ambiental

Distintius EMAS i Ecolabel per a empreses i entitats que es distingeixen pel seu compromís ambiental

Distintius EMAS i Ecolabel per a empreses i entitats que es distingeixen pel seu compromís ambiental

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural ha lliurat els distintius EMAS i Ecolabel a diverses empreses i entitats de les Illes Balears, en un acte presidit per la directora general de Medi Natural i Gestió Forestal, Anna Torres. Aquestes distincions reconeixen el compromís i l’esforç en favor de la protecció i conservació del medi ambient.

Anna Torres ha destacat la importància d’aquests reconeixements, afirmant que “la consecució i el manteniment d’aquests registres de qualitat ambiental i de les etiquetes ecològiques, regulats per normativa europea, remarquen l’esforç i el compromís de les empreses i entitats que hi aposten, ja sigui pel sistema de gestió ambiental EMAS com a mecanisme per a la millora contínua del seu comportament ambiental, o bé per l’etiqueta ecològica europea, Ecolabel, com a referència de sostenibilitat dels seus productes o serveis”.

Entre les entitats que han rebut el distintiu EMAS durant els anys 2022 i 2023 es troben l’Ajuntament de Capdepera i l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany per la seva gestió de platges, així com empreses del sector turístic com BQ Alcudia Sun Village Hotel, Viva Hotels & Resorts i Green Garden Aparthotel. També han estat reconegudes empreses de gestió de ports esportius com Puerto Portals i Marina Port de Mallorca, així com serveis diversos com Cafeteria The Guinness House-Parc de la Mar i Gráficas Planisi.

A més, els serveis de neteja d’interiors de Mitie Facilites Services, EnEquip Serveis Integrals i Brillosa han obtingut la llicència Ecolabel, destacant-se pel seu compliment amb els alts estàndards de qualitat ambiental establerts per la Unió Europea.

El registre

Actualment, el registre EMAS de les Illes Balears compta amb un total de 64 entitats, de les quals 46 es troben a les Illes Balears i 18 en altres comunitats autònomes. Les activitats més representades són els establiments turístics, el transport aeri de passatgers i la gestió de ports esportius. Aquests sectors contribueixen significativament a l’assoliment d’un consum i una producció responsables, així com al desenvolupament d’una economia circular.

D’altra banda, les Illes Balears registren 12 etiquetes ecològiques europees, que corresponen a 106 productes o centres, amb una major concentració en serveis i productes de neteja. L’etiqueta ecològica europea certifica el compliment d’uns estrictes estàndards de qualitat ambiental, contribuint a una economia més neta i lliure de substàncies tòxiques.

Les empreses i entitats reconegudes avui fan un exercici de transparència en disposar d’una política ambiental accessible al públic i al seu personal, així com una declaració ambiental validada per una entitat verificadora independent. Aquestes iniciatives no només fomenten un entorn més sostenible, sinó que també posicionen les Illes Balears com a referent en la protecció ambiental i la gestió responsable dels recursos naturals.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt