Ara llegint
Les tortugues marines nascudes l’estiu passat a Can Pere Antoni i Cala Millor tornen a la mar

Les tortugues marines nascudes l’estiu passat a Can Pere Antoni i Cala Millor tornen a la mar

Les tortugues marines nascudes l'estiu passat a Can Pere Antoni i Cala Millor tornen a la mar

En el marc del Dia Mundial del Medi Ambient, la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural va alliberar ahir a la mar un total de 68 tortugues marines (Caretta caretta) nascudes durant l’estiu de 2023 a Mallorca. A la platja de Can Pere Antoni, a Palma, s’hi varen alliberar 23 tortugues procedents d’un niu detectat el 7 de juny de l’any passat. Paral·lelament, a Cala Millor es varen alliberar altres 45 exemplars nascuts d’un niu trobat el 9 de juliol de 2023.

Cal recordar que el 7 de juny de 2023 es va detectar el primer niu de tortuga marina a Mallorca, a la platja de Can Pere Antoni, on un exemplar va pondre 106 ous, dels quals van néixer 23 cries. Un mes després, el 9 de juliol, es va trobar un altre niu a Cala Millor, amb 82 ous i 67 cries. Aquestes tortugues han format part del programa Head-Starting, que consisteix en la cria en un mitjà artificial controlat durant 10 a 12 mesos per augmentar-ne la supervivència un cop alliberades a la mar.

Aquest programa, liderat per la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural i executat pel COFIB, ha comptat amb la col·laboració de diverses institucions, com la Fundació Palma Aquarium, l’IRFAP-LIMIA, el Centre de Visitants del Parc Nacional de Cabrera, l’Aquari de Sevilla, l’Oceanogràfic de València, el CRAM de Barcelona i el Centre Tecnològic Beta de la Universitat de Vic.

La tortuga marina Caretta caretta, catalogada com a «vulnerable» en el Catàleg espanyol d’espècies amenaçades, sol reproduir-se al Mediterrani oriental, però a causa de l’augment de la temperatura de la mar, ha començat a niar també al Mediterrani occidental des de principis del segle XXI.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt