Ara llegint
El Consell injectarà enguany i l’any que ve 120.000 euros al Banc d’Aliments

El Consell injectarà enguany i l’any que ve 120.000 euros al Banc d’Aliments

El Consell injectarà enguany i l'any que ve 120.000 euros al Banc d'Aliments

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha anunciat avui dues ajudes per un valor de 240.000 euros en total per enguany i l’any que ve al Banc d’Aliments de Mallorca, durant la visita que ha fet avui a la seu de la Fundació, a Mercapalma, acompanyat del conseller de Benestar Social, Guillermo Sánchez.

Galmés ha explicat que el Consell de Mallorca aprovarà una modificació de crèdit per poder destinar enguany 120.000 euros a l’entitat. El president de la institució insular ha lamentat que «l’anterior equip de govern no complís les seves promeses, ja que s’havien compromès amb el Banc d’Aliments de Mallorca». No obstant això, Galmés ha subratllat que la institució ja s’ha posat a fer feina per evitar que la Fundació quedi sense finançament, fet que suposaria un perjudici per a molts ciutadans de l’illa.

A més, el president del Consell de Mallorca ha avançat que, en els pressuposts de l’any que ve, hi haurà una altra partida de 120.000 euros per al Banc d’Aliments de Mallorca. Galmés ha reconegut la tasca encomiable que realitza l’entitat, ja que «arriba on, malauradament, no arriben les institucions». En aquest sentit, ha traslladat al president de la Fundació, Raimundo Montis, i al vicepresident, Tomeu Sbert, la voluntat de màxima col·laboració i suport de la institució insular en els pròxims quatre anys.

El paper del Banc d’Aliments de Mallorca

Raimundo Montis, president de la Fundació, ha explicat que el Banc d’Aliments distribueix entre 4 i 5 tones d’aliments cada dia, que fa arribar a 28.133 usuaris de Mallorca. Ho fa gràcies als excedents i donacions, que la Fundació reparteix entre 93 entitats encarregades de distribuir els aliments als usuaris que es troben en situació de vulnerabilitat.

El president Galmés ha donat les gràcies a la trentena de voluntaris que fan possible el funcionament d’aquesta entitat de forma altruista. A més, ha destacat que la Fundació no ha deixat de repartir aliments en moments difícils com l’actual a causa de l’encariment dels aliments per la inflació i la crisi energètica. Per la seva banda, Raimundo Montis ha agraït l’ajuda econòmica, ja que ha explicat que la carestia de la senalla ha suposat una reducció de la quantitat d’aliments que poden distribuir.  

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt