Ara llegint
El futur Parc natural de la costa de Ponent incorporarà 417 hectàrees més de les inicialment previstes

El futur Parc natural de la costa de Ponent incorporarà 417 hectàrees més de les inicialment previstes

El futur Parc natural de la costa de Ponent incorporarà 417 hectàrees més de les inicialment previstes

El Butlletí oficial de les Illes Balears (BOIB) publica avui la resolució del conseller de Medi Ambient i Territori per la qual s’amplia la proposta inicial del futur Parc natural de la costa de Ponent de l’illa de Mallorca, amb la incorporació dels terrenys compresos en les Àrees Naturals d’Especial Interès (ANEIs) de Cap Andritxol i Cap des Llamp, dins els termes municipals d’Andratx i Calvià.

Així, se sumaran 417 hectàrees a les 6.923 de la proposta inicial. Les dues noves àrees quedara, doncs, incloses en el règim de protecció cautelar mentre s’inicia una nova fase de participació pública prèvia del procediment d’elaboració del Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) del futur Parc natural.

D’aquesta manera, la Conselleria dona resposta a una petició, en el mateix sentit, aprovada en el ple de l’Ajuntament d’Andratx de dia 30 de març i que coincideix amb una petició idèntica del GOB recollida durant el procés participatiu iniciat el 15 de febrer quan es va publicar la resolució d’inici del procediment de declaració del Parc natural.

Aquesta resolució tornarà a passar el tràmit de participació pública prèvia, que es publicarà a través del portal web de transparència del Govern.

El futur Parc natural comptarà, amb aquesta ampliació, amb 1.500 hectàrees de superfície terrestre i les 5.840 restants de superfície marina.

Entre els objectius de la declaració del Parc natural, s’hi inclouen millorar les condicions ambientals de l’espai natural i la conservació de la biodiversitat, amb l’adopció de mesures dirigides al manteniment i restauració dels processos ecològics associats a la preservació de la diversitat genètica; promoure l’ús ordenat dels recursos naturals i culturals; i ordenar l’ús públic de manera que permeti el gaudi cultural, educatiu i recreatiu de l’espai sense comprometre la seva conservació.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt