Ara llegint
El GOB reclama al Govern el compliment de les propostes de l’Assemblea Ciutadana pel Clima

El GOB reclama al Govern el compliment de les propostes de l’Assemblea Ciutadana pel Clima

El GOB reclama al Govern el compliment de les propostes de l'Assemblea Ciutadana pel Clima

Diverses entitats socials i ecologistes, entre les quals hi ha el GOB, han reclamat al Govern Balear que implementi les mesures acordades per l’Assemblea Ciutadana pel Clima (ACC), que es va celebrar el novembre del 2023.

Segons aquestes entitats, el Govern ha incomplert el compromís de donar resposta a les propostes de l’ACC en un termini de dos mesos. L’ACC va ser un procés participatiu impulsat pel Parlament i el Govern, amb el suport de la Universitat de les Illes Balears (UIB) i l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB), en què van participar 99 ciutadans elegits per sorteig. Durant quatre caps de setmana, els participants van debatre i consensuar 165 propostes per fer front a l’emergència climàtica a les Illes Balears.

Entre les propostes de l’ACC, destaquen la reducció de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle, el foment de les energies renovables, la millora del transport públic, la protecció de la biodiversitat, la gestió sostenible dels residus, l’educació ambiental i la transició cap a una economia circular i social.

Les entitats socials i ecologistes han recordat que el Govern es va comprometre a donar una resposta raonada i motivada a cadascuna de les propostes de l’ACC, així com a incorporar-les als seus plans i pressupostos.

Tot i això, denuncien que el Govern no ha complert amb aquest compromís i que ha ignorat les demandes de la ciutadania.

Per exigir el compliment de les propostes de l’ACC, les entitats han convocat una concentració davant del Consolat de Mar, seu del Govern, el proper dissabte 20 de gener. A més, han anunciat que presentaran una queixa formal davant del Síndic de Greuges i que iniciaran una campanya de mobilització social.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt