Ara llegint
El Govern presenta l’INFOBAL, per fer front als incendis forestals, als voluntaris de Protecció Civil

El Govern presenta l’INFOBAL, per fer front als incendis forestals, als voluntaris de Protecció Civil

El Govern presenta l'INFOBAL, per fer front als incendis forestals, als voluntaris de Protecció Civil

Avui ha tengut lloc una jornada organitzada conjuntament per Emergències i Protecció Civil Illes Balears amb l’objectiu de celebrar el Dia Internacional del Voluntariat. Prop d’un centenar de voluntaris de les agrupacions de Protecció Civil a Mallorca, Eivissa i Menorca han pres part en aquest esdeveniment.

La consellera de Presidència i Administracions Públiques del Govern de les Illes Balears, Antònia Maria Estarellas, ha assistit a la diada acompanyada pel director general d’Emergències i Interior, Sebastià Sureda, i la gerent del servei Gestió d’Emergències de les Illes Balears (GEIBSAU), Aina Sureda, la jornada ha tingut lloc a les instal·lacions de l’antic quarter de Son Banya, futura seu de l’Escola de Seguretat Pública.

En la seva intervenció inaugural, Estarellas ha donat la benvinguda als membres de les agrupacions presents i ha expressat el seu agraïment per la “generositat, dedicació i implicació absoluta en la seva tasca al servei de la ciutadania” com a voluntaris. La consellera també ha elogiat els voluntaris, afirmant que “són un exemple per a tota la societat”.

La jornada ha estat marcada per la presentació del Pla INFOBAL, el nou pla especial d’Emergències per fer front als incendis forestals a les Illes Balears. Eduardo Parga, cap del servei de Coordinació d’Emergències de la DGEI, ha estat l’encarregat de presentar aquest pla, que té com a objectiu garantir una resposta coordinada, àgil i eficaç de totes les administracions públiques enfront dels incendis forestals i les seves conseqüències.

La jornada ha inclòs dos tallers pràctics per als voluntaris. El primer, centrado en actuacions en vehicles elèctrics i híbrids en cas d’emergència, ha estat impartit per personal de Bombers de Mallorca. El segon taller ha consistit en una sessió sobre primers auxilis tàctics, a càrrec dels tècnics de la Unitat Operativa de la DGEI.

Per concloure la jornada formativa, s’ha dut a terme l’entrega de certificats d’assistència a tots els participants, reconeixent així l’esforç i la dedicació dels voluntaris de Protecció Civil a les Illes Balears.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt