Ara llegint
El Govern prorroga la campanya d’ajuts per a rehabilitació energètica d’habitatges i edificis

El Govern prorroga la campanya d’ajuts per a rehabilitació energètica d’habitatges i edificis

El Govern prorroga la campanya d'ajuts per a rehabilitació energètica d’habitatges i edificis

La Conselleria d’Habitatge, Territori i Mobilitat del Govern de les Illes Balears ha posat en marxa de nou una campanya publicitària per donar a conèixer els ajuts per a la millora de l’eficiència energètica en habitatges i edificis residencials a les Illes Balears, i la recent ampliació del termini per sol·licitar aquestes subvencions per un any, fins a final de 2024. El termini de sol·licitud de les ajudes, finançats amb els fons europeus Next Generation, concloïen a final de 2023 i continuen vigents, amb un nou termini de sol·licituds previst fins al 31 de desembre de 2024.

Després del llançament de la campanya publicitària a octubre, s’han multiplicat tant les sol·licituds com els ajuts concedits. Dels 29,5 milions rebuts de fons europeus per als tres programes que són objecte de la campanya, fins a mitjan octubre de l’any passat s’havien concedit 1,3 milions. A partir de la campanya, la concessió d’ajuts ha augmentat, fins a un total de prop de 4 milions, i el nombre d’habitatges que es beneficien dels ajuts ha augmentat notablement, de 934 fins als 3.661 habitatges actuals, un increment del 290%. A més, actualment hi ha gairebé 430 sol·licituds en estudi.

La consellera d’Habitatge, Territori i Mobilitat, Marta Vidal, ha agraït la implicació dels col·legis professionals d’arquitectes, arquitectes tècnics, administradors de finques i ajuntaments, que treballen en la difusió per donar a conèixer aquests ajuts i en la seva gestió, en col·laboració amb la Direcció General d’Habitatge i Arquitectura del Govern. Vidal ha assenyalat que «promoure de nou la campanya permetrà arribar a més ciutadans que podran conèixer aquests ajuts i els passos que cal seguir per millorar energèticament les seves llars» i que, «gràcies a aquests ajuts, els interessats podran estalviar fins a un 80 % de la inversió».

La campanya s’emetrà en els mitjans de comunicació i a les xarxes socials del Govern de les Illes Balears a partir d’aquest dijous, dia 1 de febrer. El missatge principal, «Deixa’ls fora», i l’eslògan, «No deixis entrar a ca teva el fred, la calor ni l’excés de consum energètic», conviden el ciutadà a conèixer els objectius dels ajuts i les diferents actuacions de millora o rehabilitació d’habitatges i edificis unifamiliars o plurifamiliars que poden fer, com l’aïllament tèrmic, la instal·lació de plaques solars, la modificació de tancaments, el canvi de finestres o el canvi de sistemes de climatització que substitueixin les energies fòssils per energies renovables o biomassa. També la redacció del llibre de l’edifici o projectes tècnics de rehabilitació.

En concret, s’han prorrogat els terminis dels programes d’ajuda per a les actuacions de rehabilitació en l’àmbit de l’edifici i de millora de l’eficiència energètica en habitatges i el programa d’ajuda per l’elaborar el llibre de l’edifici existent per a la rehabilitació i la redacció de projectes de rehabilitació.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt