Ara llegint
El juliol més càlid a les Illes Balears des que hi ha registres

El juliol més càlid a les Illes Balears des que hi ha registres

El juliol més càlid a les Illes Balears des que hi ha registres

L’Agència Espanyola de Meteorologia (AEMET) ha confirmat que el mes de juliol ha estat el més càlid des que hi ha registres. La temperatura mitja ha estat de 27’3 graus, superant així el juliol de 2015 quan la temperatura mitja va ser de 27’2 graus. L’anomalia ha estat de 2’4 graus.

L’any passat mateix, un any especialment calorós, la mitja del mes de juliol va ser de 26’8 graus.

El mes de juliol de 2023 es considera extremadament càlid a totes les illes excepte a Menorca, que es considera molt càlid. Per illes, a Formentera s’han assolit els 28’9 graus, amb una anomalia de 2’1 graus; a Eivissa ha estat de 27’8 graus i una anomalia de 2’6; a Mallorca hem tengut 27’2 graus i una anomalia de 2’4; i a Menorca es va arribar als 27 i una anomalia de 2’2 graus.

Al llarg del mes de juliol l’AEMET va detectar dues onades de calor, durant les quals es varen superar els 40 graus centígrads. La primera va abastar del 9 al 12 de juliol amb una màxima de 41’5 graus a s’Albufera de Muro i la curiositat d’asslir-se el dia 12 temperatures de 31’1 graus a Banyalbufar, 36’1 al Port de Sóller i 35’6 a la Colònia de Sant Pere, però durant la matinada, i no durant el dia, que és quan es solen registrar les temperatures més elevades.

La segona onada va coincidir del 17 al 19 de juliol. Va ser aquell moment quan es varen assolir els 43’9 graus de Sa Pobla, els 43’5 de Lloseta, o els 43 de Sineu. Al llarg d’aquesta onada també es varen registrar temperatures mínimes molt elevades, com els 28’3 de la Serra d’Alfàbia el dia 18.

L’AEMET destaca també l’augment del nombre de nits tropicals i tòrrides i fenomens com la pols en suspensió en diferents ocasions. Les precipitacions han estat escasses o inexistents, amb una mitja d’1’6 litres per metre quadrat.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt