Ara llegint
El Consell d’Eivissa ordena el desmuntatge d’una caseta en un arbre feta amb fusta i bambú

El Consell d’Eivissa ordena el desmuntatge d’una caseta en un arbre feta amb fusta i bambú

El Consell d'Eivissa ordena el desmuntatge d'una caseta en un arbre feta amb fusta i bambú

El Departament de Gestió del Territori del Consell d’Eivissa ha resolt ordenar la demolició d’una caseta de fusta de nova planta, construïda de manera il·legal sobre un arbre dins un terreny qualificat com a sòl rústic protegit en Àrea Rural d’Interès Paisatgístic (SRP-ARIP) des Amunts, en el terme municipal de Sant Antoni de Portmany, dins dels límits d’una vila ja existent.

Segons han informat des del Consell, es tracta d’una edificació incompatible amb l’ordenació territorial i urbanística d’acord amb el Pla Territorial Insular que prohibeix les edificacions i els elements estranys, tals com cases de fusta prefabricades, elements habitables prefabricats mòbils o fixos, merlets, baluards, balustrades, etc. La normativa recomana l’ús d’elements tradicionals propis de cada zona i resulta prohibida la utilització d’elements constructius derivats d’arquitectures d’altres regions que resultin impròpies de l’entorn rústic de l’illa.

Per tot això aquesta obra és contrària a l’ordenació urbanística i territorial i manifestament il·legalitzable, segons dita el Consell, per la qual cosa s’ha ordenat la seva demolició i s’ha interposat una sanció de 50.000 euros que, per abonament avançat, ha suposat a l’infractor haver de pagar 37.000 euros.

Amb fusta i bambú

Aquesta caseta s’estava executant de nova planta i es trobava ubicada dins de la zona boscosa i utilitzava els pins existent com a part estructural. La resta d’estructura estava realitzada mitjançant postes i bigues de fusta i bambú amb una superfície de 26 metres quadrats.

A més, també segons fonts del Consell, el promotor d’aquesta obra estava executant altres treballs a l’habitatge principal com eren la reforma interior amb una superfície de 388,7 metres quadrats; la reforma interior d’un annex amb una superfície de 30 metres quadrats, i la reforma d’una piscina amb una superfície de 63 metres quadrats. Totes aquestes obres han estat legalitzades abonant les perceptives llicències municipals.

El conseller de Gestió del Territori, Mariano Juan, ha recordat avui que al llarg d’aquesta legislatura, el departament de Gestió del Territori ha aconseguit que s’enderroquin cinc construccions il·legals (un habitatge a Cala d’Hort, un habitatge a Corona, dos construccions tipus yurta en ANEI i una instal·lació a costes) i ha remès a Fiscalia sis denuncies per delictes contra la ordenació del territori en sòl protegit que, a més de la seua corresponent sanció, es recorda que aquests fets poden comptar penes de fins quatre anys de presó.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt