Ara llegint
El ministre Luis Planas inaugura l’ampliació de la reserva marina de la Dragonera

El ministre Luis Planas inaugura l’ampliació de la reserva marina de la Dragonera

El ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, i la presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, han presentat avui a Andratx la nova reserva marina d’interès pesquer de la Dragonera, després de la seva aprovació i publicació reglamentària al Boletí Oficial de l’Estat.

El ministre ha destacat durant l’acte que les reserves marines son tot un exemple de gestió que permet conciliar l’activitat pesquera tradicional i la conservació mediambiental.

Aquesta reserva marina, de gestió compartida entre l’Estat i el Govern, és un espai protegit de 457 hectàrees que neix, ha explicat el ministre, per “recolzar la regeneració dels recursos pesquers i el manteniment del bon estat ambiental del seu hàbitat”.

El Ministre Planas i altres autoritats, amb la Dragonera al fons.

L’àrea va començar a protegir-se el 2016 en un espai que es divideix en tres zones sobre les que s’aplica diferents graus de protecció. A la primera d’elles, de 82 hectàrees, només es permeten activitats científiques. A continuació n’existeix una altra, d’usos restringits, en la que, a més, es podran portar a terme activitats de busseig i recreatives de caràcter didàctic. Per últim, en la més exterior, es permet el pesca professional amb arts de pesca tradicionals i en vaixells adscrits a un cens específic de la reserva; en aquest cas, també permet la pesca recreativa des de l’embarcació.

Armengol ja recordat que la Mediterrània “és la mar més contaminada del món” i ha recalcat que “quan controlam la protecció marina, dona bons fruits per a tothom”, en referència als dos anys darrers en els quals s’ha aconseguit triplicar el nombre de peixos als espais protegits d’aigües d’àmbit autonòmic.

Joan Manera, Francina Armengol i Luis Planas, a l’Ajuntament d’Andratx.

Per la seva banda el batle d’Andratx, Joan Manera, ha reiterat la petició del municipi per tal que aquesta reserva dugui el nom de Fernando Garfella, documentalista submarí que va morir fa tan sols uns mesos en accident a la mar.

També han assistit a l’acte de presentació el propi Joan Manera, la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació de Govern de les Illes Balears, Mae de la Concha, i la delegada del Govern, Aina Calvo.

#Foravilaverd

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt