Ara llegint
Endesa reforma la línia elèctrica de Ses Salines d’Eivissa per protegir l’avifauna

Endesa reforma la línia elèctrica de Ses Salines d’Eivissa per protegir l’avifauna

La companyia elèctrica Endesa ha remodelat una línia de mitjana tensió a s’Espardell, devora Sant Francesc (Eivissa), amb l’objectiu de salvaguardar i protegir l’avifauna de la zona, i per extensió, les aus que habiten o transiten per tota aquesta àrea del Parc Natural de ses Salines.

Les feines d’adequació han consistit amb la instal·lació de 60 balises de protecció de l’avifauna per evitar la col·lisió de les aus amb els línies, fent més visible el traçat de la línia elèctrica. Aquestes noves balises, amb forma de llaç, que és la primera vegada que s’instal·len a Eivissa, fan més visible la línia amb la finalitat d’evitar la col·lisió de les aus amb la línia elèctrica. Alhora, l’adequació de la xarxa elèctrica també millora la qualitat del servei als clients que s’alimenten d’aquesta infraestructura.

Per altra banda, també s’ha actuat a diversos trams de la línia de distribució que dona servei a la localitat de Sant Carles de Peralta del municipi de Santa Eulària des Riu, on s’han instal·lat espirals anticol·lisió, un altre tipus de dispositius de protecció de l’avifauna, que també s’utilitzen amb la finalitat d’evitar la col·lisió de les aus amb la línia elèctrica

Endesa, a través del conveni de col·laboració en el programa Avilínia de protecció de l’avifauna amb el Govern Balear, i seguint la Política Ambiental de la Companyia en matèria de protecció de l’avifauna, duu a terme actuacions d’adequació de la xarxa de distribució i incorpora elements de protecció i seguretat en les línies de mitjana tensió (15kV) de les Illes Balears. La finalitat de l’actuació és minimitzar el risc elèctric per a les aus que hi habiten o transiten i garantir la qualitat del subministrament.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt