Ara llegint
El servei de neteja del litoral retira prop de 6 tones de fems en un mes de feina

El servei de neteja del litoral retira prop de 6 tones de fems en un mes de feina

El servei de neteja del litoral retira prop de 6 tones de fems en un mes de feina

El servei de neteja del litoral de la nova Conselleria de la Mar i del Cicle de l’Aigua ha retirat un total de 5.692 quilos de residus de les costes de l’arxipèlag balear durant el mes de juny passat gràcies a l’inici de la campanya destinada a la prevenció i sanejament de les aigües de bany en platges i cales dels Illes Balears.

Des del mes de juny i fins a finals de setembre, un total de 22 embarcacions treballen en l’arxipèlag per a treure de la mar tones de residus que s’acumulen en primera línia: disset d’elles són de tipus ‘platja’ i cinc de tipus ‘litoral’, essent aquestes últimes més grans i amb major capacitat de recorregut i recollida de plàstics.

A Mallorca es compta amb un total de deu embarcacions, cinc treballen a Menorca, cinc a Eivissa i les dues a Formentera.

Les embarcacions de neteja no recullen únicament residus que suren sinó que també poden ajudar a retirar troncs grans i animals morts, a més de donar suport en la contenció d’abocaments o la neteja de zones sense accés terrestre.

El plàstic és el material que s’ha retirat amb més assiduïtat, representant el 44,03 per cent de tots els residus recollits. La resta de materials més comuns han estat les fustes (31,54%), uns altres (9,66%), vegetació (7,82%), orgànics (6,14%) i olis (0,81%). Per illes, a Mallorca s’han recollit 2.991 quilos; a Menorca, 1258; a Eivissa, 1.114; i a Formentera, 328 quilos.

A més, durant el passat mes de junh es van atendre quatre avisos (3 del 112 i Salvament Marítim i un de particulars) per a la recollida de brutícia, troncs o dispersió de combustibles.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt