Ara llegint
Eleccions a la Federació Balear de Muntanya i Escalada

Eleccions a la Federació Balear de Muntanya i Escalada

El dissabte dos d’octubre se celebraran les eleccions per escollir els nous integrants de l’assemblea de la Federació Balear de Muntanya i Escalada (FBME). Les urnes s’obriran a partir de les 15 hores i romandran obertes fins a les 21 hores. El col·legi electoral a Mallorca s’ubicarà a la sala de premsa del Velòdrom del Palma Arena. Els diferents estaments –esportistes, clubs, tècnics i jutges- hi han estan convocats finalment a unes eleccions a celebrar inicialment el 2020. La pandèmia de la COVID i dificultats en el procés electoral, resoltes pel Tribunal Balear de l’Esport, han provocat aquest endarreriment.

Segons el calendari publicat no serà fins al 17 de desembre que es coneixerà qui encapçalarà l’entitat com a resultat de l’Assemblea General Extraordinària. Els assembleistes tindran la responsabilitat d’escollir al nou president i equip directiu que regira la FBME fins al 2024.

Dos candidats han mostrat el seu interès per dirigir aquesta federació si són escollits com a assembleistes. L’actual director del comitè de curses de la FBME, Xisco Fanals, aposta per una “federació amb una evolució constant, que pugui defensar a tots els esportistes de muntanya”. Pere Joan March, vicepresident i tresorer en una etapa anterior a la FBME -que va finalitzar amb la seva dimissió- proposa un “canvi de trajectòria, donant més importància a l’assemblea, de forma transparent i democràtica”. Els reptes al que s’enfrontarà el nou equip directiu són molts i complicats.

La FBME agrupa a més de 5.000 persones federades i disposa d’un pressupost que supera els 400.000 € anuals. Està a l’ull de l’huracà en desenvolupar-se les seves activitats en un medi natural a on conflueixen i topen amb els interessos de protecció mediambiental i dels propietaris. Es tracta d’una situació inhabitual en l’àmbit federatiu. Entre els principals interlocutors de la FBME hi figura no només la Direcció General d’Esports sinó la Conselleria de Medi Ambient i Territori, responsable normatiu de gran part dels entorns en el que es desenvolupen les activitats dels federats.

La incorporació i creació de noves disciplines –escalada, barranquisme, curses de muntanya, marxa nòrdica- i l’interès creixent de la població per les activitats al medi natural han provocat un increment important del nombre de federats. La Federació Espanyola d’Esport de Muntanya i Escalada ja voreja els 250.000 membres. Ha arribat al programa olímpic a Tòquio de la mà de l’escalada esportiva. El debut ha estat excepcional amb la medalla d’or aconseguida per l’extremeny Alberto Ginés (foto portada) de només divuit anys d’edat.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt