Ara llegint
Els Agents de Medi Ambient aixequen 75 actes en dos anys per infraccions urbanístiques

Els Agents de Medi Ambient aixequen 75 actes en dos anys per infraccions urbanístiques

El servei d’Agents de Medi Ambient ha traslladat a l’Agència de Defensa del Territori (ADT) del Consell de Mallorca un total de 75 actes els dos darrers anys per possibles infraccions urbanístiques en Espais de Rellevància Ambiental (ERA). De les 75 actes remeses, 48 eren de denúncia mentre que les 27 restants eren de no restauració.

Aquest és el resultat del protocol general d’actuació sobre la inspecció i vigilància dels espais naturals protegits i dels llocs de la Xarxa Natura 2000 signat entre ambdues entitats el 14 gener de 2019 i que té dos anys més de vigència.

La col·laboració entre el Consell de Mallorca i la Conselleria de Medi Ambient en matèria de detecció de possibles construccions il·legals dins sòl rústic protegit es anterior a la signatura d’aquest protocol. Tot i així, el document ha agilitzat les accions d’inspecció i vigilància, l’intercanvi d’informació entre institucions i l’organització de grups de treball conjunts.

«Aquest protocol ha suposat una passa de gegant en matèria de protecció del territori i disciplina urbanística» ha destacat avui el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, qui ha assenyalat que «seria interessant estudiar d’aplicar-lo a la resta d’illes, una vegada s’ha constatat l’efecte positiu que ha tengut a Mallorca».

Per la seva banda, la consellera de Territori del Consell de Mallorca, Maria Antònia Garcías ha agraït la feina feta pels agents de Medi Ambient i ha remarcat la importància de la col·laboració institucional. “La feina conjunta de les diferents administracions permet millorar l’eficàcia en les tasques d’inspecció i vigilància per evitar qualsevol tipus d’il·legalitats en sòl rústic”. Garcías ha assenyalat que a més dels agents del govern, els agents del SEPRONA, els inspectors d’obres municipals i la policia municipal també col·laboren amb l’ADT.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt