Ara llegint
Els Bombers de Mallorca reben formació en riscs elèctrics

Els Bombers de Mallorca reben formació en riscs elèctrics

La companyia elèctrica Endesa col·labora amb la formació de prevenció rics elèctrics dels Bombers de Mallorca. En aquesta acció formativa dirigida als bombers, els cursos són impartits pels tècnics d’Endesa, Antoni Tauler i Lorenzo Hurtado, que tracten, principalment, els riscos elèctrics en les activitats i actuacions que duen a terme els bombers, així com identificar les instal·lacions de distribució elèctrica d’Endesa i assolir millors pràctiques d’evacuació de persones accidentades en instal·lacions elèctriques.

Enguany es faran quatre sessions formatives, amb la participació 56 membres dels Bombers de Mallorca (40 bombers, 8 sergents i 8 tècnics) dels parcs de Calvià, Sóller, Inca, Alcúdia, Manacor, Artà, Llucmajor i Felanitx.

La col·laboració entre Endesa i els Bombers del Consell de Mallorca se centra principalment en establir les línies preventives d’actuació i els procediments de coordinació en intervencions d’emergència, i donar a conèixer les característiques de la xarxa de distribució, riscs i procediments d’actuació en les possibles incidències.

En aquest sentit, de la mateixa manera que els Bombers aprofundeixen en el coneixement d’aquestes instal·lacions i els procediments per la seva explotació, Endesa s’alimenta del coneixement que els Bombers tenen de les situacions d’emergència i de com gestionar les situacions de crisi.

En aquestes activitats formatives teòriques i pràctiques els bombers tenen l’oportunitat de conèixer de primera mà i sobre el terreny la singularitat de les infraestructures elèctriques i, així, tenir les nocions necessàries per millorar les seves actuacions i reduir al màxim els riscos laborals. Així, si s’hagués d’intervenir en un incident a les instal·lacions de la Companyia, no només coneixen quins són els elements que composen cadascun dels seus espais, sinó que poden entendre com Endesa entrega la instal·lació en condicions de seguretat per tal que els Bombers puguin fer la seva actuació. Així, es poden optimitzar l’eficàcia de les tasques d’intervenció, minimitzar els danys materials i donar un ràpid restabliment del servei elèctric.

Aquestes sessions formatives s’emmarquen dins del Procediment de Coordinació entre e-distribución a Balears i els Bombers de Mallorca, on es preveu la realització de com a mínim un simulacre i/o activitat formativa anual de manera conjunta, amb l’objectiu de conèixer les principals instal·lacions, a més de treballar els aspectes de coordinació i posar a prova el propi procediment.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt