Ara llegint
Son Llàtzer i l’hospital Joan March integren l’ús de la música dins el procés rehabilitador

Son Llàtzer i l’hospital Joan March integren l’ús de la música dins el procés rehabilitador

El Servei de Medicina Física i Rehabilitació de l’Hospital Universitari Son Llàtzer ha posat en marxa un projecte que integra la música dins del procés rehabilitador. L’objectiu principal és millorar el control del dolor durant el tractament de fisioteràpia i teràpia ocupacional per mitjà de la música. Aquest projecte es desenvolupa dins dels gimnasos de rehabilitació de l’Hospital Universitari Son Llàtzer i de l’Hospital Joan March.

Dins de la humanització en l’assistència sanitària hi ha projectes musicals per afavorir la relaxació i el control del dolor dels pacients en els seus processos. La influència de la música trasllada el pacient a un entorn beneficiós i més amigable, per controlar i combatre les situacions d’estrès sorgides en el procés de millora de la salut.

Petra Vidal, supervisora de fisioterapeutes del Servei de Rehabilitació, manifesta que «en el cas dels serveis de rehabilitació, els pacients han de venir múltiples sessions i pensam que els beneficis de la música poden reduir l’ansietat, controlar la tensió arterial i el dolor, alhora que ens ajuda també als professionals sanitaris a aconseguir l’objectiu de rehabilitació i recuperació final. Aquest és un projecte pilot, que durarà els mesos de juliol i agost, amb una freqüència adaptable de dos dies setmanals»

Els processos de rehabilitació impliquen en moltes ocasions llargs períodes de visites i sessions terapèutiques a l’hospital. Es treballa amb la discapacitat, ja sigui temporal o permanent, i suposa un treball emocional afegit de l’equip multidisciplinari i especialment del pacient i de la seva família.

Petra Vidal conclou que «projectes com aquest són una bufada d’aire fresc dins del dia a dia de la tasca assistencial del Servei. Per experiència pròpia, projectes amb una línia semblant al projecte ‘Supera’t’, que s’ha posat en marxa en el nostre Servei, estan tenint molt èxit en la motivació tant del personal sanitari com dels nostres pacients».

Amb aquest projecte es pretén que el programa rehabilitador pugui executar-se millor gràcies als beneficis que aporta la música; no tan sol la que aporten els músics voluntaris de la fundació Vidal Nàcher, sinó també la que són capaços de fer els pacients per acompanyar amb instruments de percussió i accessoris musicals les diferents cançons que s’interpreten. D’aquesta manera s’estimula la participació dels pacients contribuint positivament en la seva recuperació i control del dolor. A més els pacients es consciencien que amb la música tot l’esforç és més fàcil.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt