Ara llegint
Els ports de les Illes Blaves sumen enguany 15 banderes blaves

Els ports de les Illes Blaves sumen enguany 15 banderes blaves

Els ports de les Illes Blaves sumen enguany 15 banderes blaves

PortsIB, l’ens públic responsable de les competències i funcions executives dels ports gestionats de la comunitat autònoma, ha estat guardonat enguany amb un total de cinc Banderes Blaves, marcant un significatiu increment respecte a les dues obtingudes l’any passat. Les instal·lacions de Cala Figuera i la Colònia de Sant Jordi, que ja van ser reconegudes l’any passat, es veuen ara acompanyades pels ports de gestió directa de Cala Rajada, Ciutadella i Sóller.

Aquest assoliment s’emmarca dins d’un context més ampli en el qual Espanya ha obtingut 18 Banderes Blaves addicionals respecte a l’any anterior, sumant un total de 638 per a platges, 102 per a ports esportius i 7 per a embarcacions turístiques en 2024, segons les dades publicades aquest dimarts per l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC).

En termes de distribució regional, les Illes Balears compten ara amb un total de 15 Banderes Blaves en les seves instal·lacions portuàries. D’elles, cinc són gestionades directament per PortsIB, incloent-hi els ports de Cala Figuera, Colònia de Sant Jordi, Cala Rajada, Ciutadella i Sóller.

Addicionalment, cinc ports i clubs nàutics que operen sota concessions atorgades per PortsIB també han rebut aquest reconeixement; aquests inclouen el CN Sant Antoni, CN Cala Gamba, CN Porto Cristo, CN S’Arenal i el Club de Vela Port d’Andratx. L’Autoritat Portuària de Balears (APB) contribueix amb altres cinc instal·lacions a aquest prestigiós llistat, com són Marina Eivissa, Alcúdia Mar Puerto Turístic Esportiu, Marina Palma Cuarentena, Marina Port de Mallorca i R.C.N. de Palma. Desglossat per illes, Eivissa alberga dues d’aquestes instal·lacions, Mallorca dotze, i Menorca una.

La Bandera Blava, atorgada per la Fundació Europea d’Educació Ambiental (FEE) reconeix a aquells que demostren un compromís excepcional en àrees clau com la qualitat de les aigües, la informació i educació ambiental, la gestió ambiental, i la seguretat i serveis disponibles.

31 platges de balears guardonades

El 2024, un total de 31 platges en les Balears han rebut la prestigiosa Bandera Blava, destacant per la seva qualitat i compromís amb el medi ambient i la sostenibilitat. A Eivissa, les platges guardonades són les de Cala Benirrás, Cala Sant Vicent, Santa Eulària, Cala Llenya, Es Canar i Es Figueral.

A Mallorca, les platges reconegudes són les d’Alcúdia, Cala Marçal a Felanitx, Cala Sa Nau, Porto Colom (Platja S’Arenal), Muro; Cala Estada, Cala Major i Ciutat Jardí a Palma. A més, a Pollença es reconeixen Cala Barques, Cala Molins i Formentor, i a Sant Llorenç des Cardassar, les platges de Cala Millor i Sa Coma, mentre que a Santa Margalida, Son Bauló i Son Serra de Marina també han estat distingides. Santanyí compta amb les platges de Cala Mondragó (Sa Font de n’Alís), Cala Santanyí i S’Amarador, i a Son Servera, Cala Millor i És Ribell han estat guardonades. Un esment especial mereix la platja d’Alcúdia, que ha rebut un guardó especial per la seva accessibilitat universal.

A Menorca, les platges amb Bandera Blava inclouen Cala en Porter i Son Bou a Alaior; Cala Galdana a Ferreries; així com Binibeca Nou i Punta Prima en Sant Lluís. Aquests reconeixements reflecteixen el compromís continu de les Balears amb l’excel·lència ambiental i el desenvolupament sostenible del turisme.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt