Ara llegint
Els productes agroalimentaris balears, protagonistes del dia al Saló Gourmet de Madrid

Els productes agroalimentaris balears, protagonistes del dia al Saló Gourmet de Madrid

Els productes agroalimentaris balears, protagonistes del dia al Saló Gourmet de Madrid

Els productes agroalimentaris de les Illes Balears han estat avui els protagonistes en el Salón Gourmet de Madrid. Durant tota la jornada, a l’escenari Gastronomia Solidària, del pavelló 3 del recinte firal d’IFEMA, s’ha desplegat un ampli catàleg d’activitats, conferències, mostres de cuina i tast de vins que han descobert als visitants a què tenen gust les Balears.

«Hem volgut oferir un recorregut per les Illes a través del gust, del tacte, del sentit de l’olfacte i de la vista», ha explicat el conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet. «Els nostres productes primaris estan arrelats al paisatge, ens ajuden al manteniment del nostre entorn. No només són productes d’una enorme qualitat, sinó també tenen un enorme valor afegit, com és el de conservar totes les particularitats del nostre territori insular», ha subratllat Simonet, que ha estat l’encarregat de donar la benvinguda al Dia de les Illes Balears.

Després de la seva intervenció, ha estat Carme Garau, de l’Institut de Recerca Agrària i Pesquera de les Illes Balears (IRFAP), la responsable d’explicar als professionals com la feina feta des de la Conselleria a favor de la recuperació de les varietats locals i les races autòctones de les Balears dona com a fruit uns productes per gaudir d’una experiència gastronòmica única.

Quatre illes per assaborir

Sota el lema Quatre illes per assaborir, s’han pogut degustar, entre altres, una galeta de xeixa amb tomàtiga de ramellet a càrrec del xef Claudio Lemos. Des d’Agromallorca, la seva gerent, Bel Vicens, ha volgut agrair a la Conselleria la feina feta en promoció. «Accions com aquesta són fonamentals per donar a conèixer a la gent de fora de les nostres illes el nostre producte. D’aquesta manera, els donam l’oportunitat de descobrir gusts nous que defineixen el que som».

Des de Can Company, a través de Javier Irazusta i el xef Xesc Reina, s’han fet petits tasts de productes elaborats amb porc negre mallorquí. A més, han aprofitat per presentar la cervesa Can Company, amb ingredients cent per cent de l’illa. «El Salón Gourmet és una de les fires que més ens agrada venir pel nivell dels visitants que hi ha. A tots ells, mitjançant els nostres aliments, els convidam a evocar records de la seva infància», ha dit Irazusta.

Ja al migdia, els alumnes del Grau Superior de Direcció de Cuina de l’IES Puig de Sa Font, de Mallorca, han cuinat en directe un arròs bombeta amb salmorreta d’ametlla de Mallorca, crispetes de colflori i allioli d’all rostit. Es tracta d’una recepta de la xef Zahira Font recollida en el llibre Unes illes d’arrossos, editat per la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural. A aquesta mostra de cuina s’ha volgut sumar el conseller d’Educació i Universitats, Antoni Vera, i la directora general de Formació Professional, Maria Isabel Salas. També hi ha assistit al Salón Gourmet el director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés.

Una degustació de productes elaborats amb garrova mallorquina, com untables, barretes i batuts proteics d’Es Garrover de Mallorca; un recorregut per la història de les salines del Parc Natural des Trenc i tast d’olis d’oliva verge extra i oliva de la DOP Oli de Mallorca i DOP Oliva Mallorquina han estat també protagonistes d’aquesta jornada. El Dia de les Illes Balears ha conclòs amb un maridatge de dos vins monovarietals -un vi de la varietat manto negre i un vi blanc de la varietat moll (premsal blanc), de la Denominació d’Origen Binissalem- i un tast comentat de formatges de la DOP Mahón-Menorca.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt