Ara llegint
Els tres detinguts per vendre oli d’oliva verge falsificat estaven vigilats des del gener

Els tres detinguts per vendre oli d’oliva verge falsificat estaven vigilats des del gener

La Guàrdia Civil ha informat avui de la detenció de tres persones com a possibles autores dels delictes d’estafa, contra la propietat industrial i falsificació de certificat, en relació a l’envasat, distribució i venda d’oli d’oliva. A més, a aquest grup de persones se’ls han decomissat 4.000 litres de producte encara sense vendre.

Va ser el passat mes de gener quan la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació del Govern Balear, mitjançant la direcció general de Sobirania Alimentària, va sol·licitar la col·laboració del Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil (SEPRONA) per realitzar un seguiment de l’activitat de les tres persones que ara han estat detingudes, davant els indicis que disposaven d’una manipulació fraudulenta d’envasat, distribució i venda d’oli d’oliva verge extra i verge extra ecològic.

A partir d’aquest moment es va posar en marxa una investigació per part del SEPRONA que va consistir en un control exhaustiu de la seva activitat comercial.

Varen aclarir que aquestes persones tenien establerta una xarxa de clients als quals els distribuïen oli d’oliva, assegurant-los que procedia íntegrament d’olivars de les Illes Balears.

Com a resultat de les investigacions i les inspeccions realitzades, juntament amb inspectors del Govern Balear, s’ha arribat a demostrar que el producte final distribuït pels arrestats no provenia íntegrament del producte local. El client pensava que comprava un oli d’oliva d’alta qualitat i exclusiu quan, en realitat, aquest producte era d’una qualitat molt inferior i, fins i tot en ocasions, estava mesclat amb oli de girasol.

Durant la investigació s’han duit a terme inspeccions a l’illa d’Eivissa, però també a les províncies de Jaén i Càdis i s’han incautat uns 4.000 litres d’oli pendent encara de vendre.

En conèixer-se la notícia, el consell regulador de la Denominació d’Origen Oli de Mallorca ha aplaudit l’operació desenvolupada pel SEPRONA que asseguren que etiquetaven com a “Oli d’Oliva Verge Extra” un oli que no ho era, una denominació que, segons recorden, “únicament pot ser aplicada als sucs d’oliva de la màxima qualitat”.

Tal i com declara el president del consell regulador de la Denominació d’Origen Oli de Mallorca, Joan Mayol, “és important destacar la bona feina de les autoritats per descobrir un fet tan lamentable com aquest que a la vegada serveix per demostrar que el sistema funciona. Els consumidors que volen olis d’oliva verge extra amb garanties poden escollir els que tenen segells de qualitat com és la Denominació Oli de Mallorca o les distincions obligatòries com l’ecològica, que ofereixen totes les garanties i avals externs de la seva qualitat i correcció”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt