Ara llegint
En alerta per tempestes de forta intensitat aquest dissabte a Eivissa i Mallorca

En alerta per tempestes de forta intensitat aquest dissabte a Eivissa i Mallorca

En alerta per tempestes de forta intensitat aquest dissabte a Eivissa i Mallorca

L’evolució de la gota freda que es preveu que arribi a les Balears aquest cap de setmana ha fet que l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) hagi activat per demà dissabte l’alerta groga a l’illa de Mallorca per tempestes i fort vent, mentre que Eivissa i Formentera romandrà en alerta taronja.

Les previsions apunten que es poden acumular fins a 30 litres en una hora a Mallorca. L’alerta es mantendrà durant tota la jornada de dissabte.i que a les Pîtiüses el ritme podria ser de fins a 50 litres en una sola hora.

Així mateix, la previsió alerta que a partir de diumenge es podran registrar forts vents amb ràfegues que podran superar els 80 quilòmetres per hora a Mallorca, i 70 a Eivissa i Formentera i fenòmens costaners a totes les Illes, amb intervals de força 6 a 7 de vent de l’Est i onades que podran arribar als 2 metres.

Per això, la Direcció general d’Emergències i Interior ha activat l’IG1 del Pla Especial per fer front al risc de fenòmens meteorològics adversos (METEOBAL) a Eivissa i Formentera, i l’IG0 a Mallorca davant la previsió de l’arribada d’aquesta DANA.

El director General d’Emergències i Interior, Sebastià Sureda, ha reunit avui migdia el Grup de Suport Tècnic del Pla amb representants de tots els organismes que intervenen en aquest tipus d’episodis: AEMET, Bombers del Consell Insular de Mallorca, Bombers de Palma, Bombers de Menorca, Bombers de Formentera, Bombers d’Eivissa, CNP, Delegació del Govern, DG Ports i Aeroports, DG Recursos Hídrics, EMAYA, ENDESA, Guàrdia Civil, IBANAT, Policia Local Palma, Ports de les Illes Balears, Xarxa Elèctrica d’Espanya, Observatori Risc Bal, ISPIB i ORANGE.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt