Ara llegint
Pilar Sastre, el nou nom de l’Escola de Ceràmica de Marratxí

Pilar Sastre, el nou nom de l’Escola de Ceràmica de Marratxí

L’Ajuntament de Marratxí ha aprovat el canvi de denominació de l’Escola Municipal de Ceràmica de Marratxí que passa a denominar-se “Escola Municipal de Ceràmica de Marratxí Pilar Sastre”. Un canvi de nomenclatura que ha estat aprovat al darrer ple del consistori celebrat aquesta mateixa setmana.

El canvi de nom obeeix a l’estratègia de la regidoria de Cultura, Ceràmica i Patrimoni Històric que passa per posar en valor l’artesania pròpia i característica de la contrada marratxinera, el fang, art que va lligat inexorablement amb els ceramistes en les seves més diverses manifestacions.

L’Escola Municipal de Ceràmica de Marratxí va obrir les portes l’any 1990 amb l’impuls i l’empremta de Pilar Sastre Ferrer (nascuda a Berga, província de Barcelona, el 1947 i que va morir a Pòrtol el 2019) al cap davant de la qual hi va treballar fins a la seva jubilació, l’any 2012. Durant 22 anys Pilar Sastre Ferrer va estar al front de l’Escola Municipal de Ceràmica va promoure i difondre la creació ceràmica tant tradicional com contemporània de Marratxí i d’arreu de l’illa de Mallorca.

La devoció de Pilar Sastre per la ceràmica es reflecteix a un text de la pròpia Pilar Sastre publicades en el llibre “Ceràmica Contemporània a les Illes Balears” del Projecte Llevant (juny de 2008) que diu així: “Puc dir que, gairebé sense adonar-me’n, he dedicat el 50 % de la meva vida a la ceràmica. Han estat anys d’aprenentatge, d’ofici, fent un seguit de cursos i pràctiques de taller, compartint els deu darrers amb la docència, ensenyant i aprenent, per tal d’engrescar i fer sentir la meva admiració i respecte per un ofici d’origen humil i quotidià que és fràgil i sòlid al mateix temps, relacionant com en joc d’alquímia els quatre elements essencials: terra, aigua, foc i aire (…) i que ha transmès missatges al llarg de la història”.

#Foravilaverd

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt