Ara llegint
Govern i Ministeri acorden desenvolupar deu camps de boies ecològiques més

Govern i Ministeri acorden desenvolupar deu camps de boies ecològiques més

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha arribat a un acord amb el Govern Balear per desenvolupar els deu camps de boies que resten pendents per donar compliment al Decret de Posidònia: Alcanada (Mallorca), Benirràs (Eivissa), Cala Bassa (Eivissa), Cala Salada (Eivissa), Cala Vedella (Eivissa), Es Xarco (Eivissa), Portocolom (Mallorca), Portals Vells-El Mago (Mallorca), Portinatx (Eivsisa) i Talamanca 2 (Eivissa).

D’aquesta manera, la Direcció General de la Costa i el Mar, serà l’encarregada de redactar els projectes de deu camps de boies de baix impacte per a la protecció de la posidònia oceànica, també de tramitar-los en l’àmbit ambiental i executar-los. Una vegada executats, el Ministeri cedirà la gestió a PortsIB.

En aquest moment, la Conselleria de Mobilitat i Habitatge, té cinc camps de boies en tramitació. Aquests cinc nous camps de boies són a l’Illa de l’Aire (Menorca), Porroig (Eivissa), Cala d’Hort (Eivissa), Es Caló (Mallorca) i sa Foradada (Mallorca), representen un total de 171 llocs de fondeig i estaran en funcionament el pròxim estiu 2024.

A la reunió mantinguda el passat mes d’abril entre les dues administracions, on hi va participar el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, la directora general de la Costa i el Mar, Ana Oñoro, la directora general de Biodiversitat, María Jesús Rodríguez, el director general de transport marítim i aeri, Xavier Ramis, el director general d’espais naturals i biodiversitat Llorenç Mas i el gerent de Ports IB, Juan Vicente Rosselló, es va acordar que les obres d’aquests deu nous camps de boies s’executarien el 2024 per poder entrar en funcionament a la temporada d’estiu de 2025.

Amb la posada en funcionament d’aquests, s’hauran executat tots els camps de boies previstos al Decret de Posidònia, assolint d’aquesta manera l’objectiu de protegir l’ecosistema amenaçat de les praderies de posidònia pels fondejos il·legals que es donen en aquestes zones, així com donar una resposta eficaç i sostenible a la demanda existent de fondejos d’embarcacions.

Actualment, PortsIB ja gestiona un total de 8 camps de boies contemplats al Decret de Posidònia, situats a Cala Blava (Mallorca), Sant Elm (Mallorca), Ses Salines (Eivissa), Caló de s’Oli (Formentera) ,S’Espalmador (Formentera), Badia de Fornells (Menorca), Illa d’en Colom (Menorca), Formentor (Mallorca). En total, representen 256 punts de fondeig i començaran la seva operativa a principis de juny. Es podran començar a reservar a partir de la darrera setmana de maig.

En aquest sentit, l’objectiu del Govern és desenvolupar els vint-i-tres de camps de boies de baix impacte al voltant del litoral de les Illes Balears que contempla el Decret de Posidònia, per donar servei als usuaris i vigilar i protegir les praderies de posidònia i minimitzar l’impacte ambiental de les embarcacions en el medi marí.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt