Ara llegint
Una campanya per a una menstruació amb menys residus

Una campanya per a una menstruació amb menys residus

Una campanya per a una menstruació amb menys residus

«Fes servir la copa menstrual» és el títol de la campanya que avui s’ha presentat en públic per potenciar l’ús de productes menstruals reutilitzables, evitar la proliferació de residus plàstics i impulsar una menstruació lliure de tòxics.

A través de cartelleria instal·lada a diversos establiments farmacèutics, la campanya vol recordar que la copa menstrual produeix molts menys residus que les compreses o tampons i que està lliure de tòxics i plàstics. De fet, es calcula que el 2021 es varen consumir unes 126.939 unitats l’any de productes menstruals d’un sol ús que generaren 1.523,3 tones de residus aquell any, segons s’ha explicat durant l’acte de presentació.

La farmàcia Vanrell, de Palma, ha acollit aquesta activitat, on el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, el director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, el president del Col·legi oficial de farmacèutics de les Illes Balears, Antoni Real, i el cofundador de l’empresa Enna de copes menstruals, Joan Garriga, n’han explicat els seus detalls.

Mir ha explicat que aquesta campanya «segueix amb l’estela de col·laboració que ja vam iniciar durant la pandèmia de recollida de mascaretes». «Poder unir esforços per millorar la salut de les persones i la del medi ambient sempre és una bona notícia».

El conseller ha recordat que, gràcies a les subvencions d’educació ambiental, la fundació Rezero va engegar un estudi pioner sobre els residus generats a les Illes Balears pels productes d’higiene menstrual. En aquesta línia, Mir ha assenyalat que «anam fent passes per complir amb la Llei de residus, on s’hi estableix la necessitat de prioritzar els productes menstruals reutilitzables».

Per reduir residus

Per la seva part, Antoni Real, president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears ha destacat les farmàcies com un establiment sanitari «proper a les necessitats dels ciutadans, que té cura no només de la salut de les persones, també del medi ambient i la naturalesa». «Amb aquesta campanya, els farmacèutics volem posar el nostre granet d’arena per conscienciar els ciutadans de la necessitat de reduir els residus que generam i fomentar la reutilització».

Segons un estudi de Rezero, els productes menstruals d’un sol ús i les tovalloletes humides són dels deu principals productes plàstics que es troben amb més freqüència en platges i superfícies marines. S’estima que el cost econòmic pel Govern associat a la retirada de les restes que suren al mar només de productes menstruals, tovalloletes i altres residus sanitaris és d’uns 50.000 euros anuals, segons s’ha dit durant la presentació.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt