Ara llegint
Has rebut un sobre amb llavors que no has demanat?

Has rebut un sobre amb llavors que no has demanat?

El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació demana a la ciutadania que informi de la recepció d’enviaments postals de llavors no demandades i procedents de tercers països. Sol·licita a les persones que rebin aquests sobres que ho posin en coneixement de l’àrea d’Agricultura de la Delegació de Govern corresponent o dels serveis de Sanitat Vegetal de la seva comunitat autònoma per procedir a la destrucció del material.

El ministeri ha informat que la introducció d’aquest material sense el corresponent certificat fitosanitari està prohibida i suposa un risc tant des del punt de vista de la sanitat vegetal -pel perill de plagues que ho acompanyen- com mediambiental -per poder tractar-se d’espècies invasores-.

Al llarg de les darreres setmanes s’ha tengut constància de l’enviament a particulars de sobres no sol·licitats amb llavors, ja que la persona que el rep no ha comprat ni sol·licitat mostres d’aquest material i les trameses es produeixen aparentment a l’atzar.

Les autoritats d’Alemanya, França, Irlanda i els Països Baixos han informat a la Comissió Europea d’aquests enviaments, que també han estat rebuts en llars d’Regne Unit. Així mateix, als Estats Units s’han detectat aquest tipus d’enviaments.

Aquesta pràctica, anomenada brushing, persegueix la generació de vots positius falsos en les vendes per Internet, ja que moltes plataformes de venda no permeten l’emissió d’aquests vots si el client no ha rebut efectivament el producte. Les empreses, per tant, realitzen primer l’enviament i falsifiquen després el vot del receptor, en aquest cas, de les llavors.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt