Ara llegint
La Confraria de Pescadors de Cala Rajada celebra el seu centenari

La Confraria de Pescadors de Cala Rajada celebra el seu centenari

La Confraria de Pescadors de Cala Rajada celebra el seu centenari

La Confraria de Pescadors de Cala Rajada, una de les més emblemàtiques de l’illa, ha celebrat avui el seu centenari amb un acte emotiu que ha comptat amb la presència del conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet, i altres autoritats. La confraria, presidida pel patró major Bartomeu Garau, ha volgut fer un poc d’història i recordar els seus orígens i els seus reptes de futur.

Simonet ha valorat el paper de les confraries de pescadors “com a intermediaris entre els productors i l’Administració”. “La seva feina és essencial, no tan sols com a interlocutors, sinó per la seva tasca de gestió i de suport a tots els productors”, ha manifestat el conseller. A més, ha assegurat que la Conselleria incrementarà les ajudes a les confraries i “promourà ajuts per a la incorporació de joves pescadors”.

Durant l’acte, s’han lliurat una sèrie de reconeixements en forma de medalles i plaques, tant a pescadors jubilats com als patrons majors que la confraria ha tingut en aquests anys, com Pere Morey, Pedro Fuster, Bernat Martí, Joan Ramon Esteva, Joan Mercant, Pedro Mercant i el propi Pep Uceda, a més de Jaume Fuster, que va ser secretari als anys setanta i vuitanta.

La confraria de Cala Rajada va ser qui va impulsar la Reserva Marina del Llevant, la primera de Mallorca compartida amb l’Estat, una iniciativa que ha contribuït a la conservació dels recursos pesquers i a la millora de la qualitat de vida dels pescadors.

Les cooperatives

Per altra banda, el conseller Simonet ha anunciat la convocatòria d’una ajuda per al Foment i Suport al Cooperativisme Agroalimentari i SATS “dotada amb aproximadament 1 milió d’euros i en la qual ja estam fent feina perquè pugui sortir a mitjan 2024”. “Aquesta línia se suma a la que convocarem previsiblement aquest final d’any per a la Integració Cooperativa, que compta amb 400.000 euros”, ha afegit el conseller, que ha volgut remarcar també la “necessària i intensa feina” que fan les cooperatives per al benefici del sector primari.

El conseller va fer aquest anunci ahir durant la festa del quarantè aniversari del Camp Mallorquí, cooperativa de segon grau de l’Illa i presidida en l’actualitat per Miquel Gual, de la cooperativa Sant Bartomeu, de Sóller. A la gala, que va tenir lloc a la finca Son Termes i que va reunir a socis de totes les cooperatives, proveïdors i clients, també varen assistir el director general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, Fernando Fernández, i la gerent de l’IRFAP, Georgina Brunet.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt