Ara llegint
La gestió de les reserves marines serà compartida fins 2028

La gestió de les reserves marines serà compartida fins 2028

El Consell de Govern, a proposta de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, ha aprovat la signatura de la pròrroga del conveni amb el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació sobre la gestió compartida de reserves marines d’interès pesquer. Es tracta d’un conveni de col·laboració que es va formalitzar el 2020 i que ara s’ha renovat fins al 2028.

L’acord no té caràcter contractual ni implica la transferència directa de fons o recursos financers per ambdues parts. S’estableix amb l’objectiu de definir i regular les condicions amb què les dues administracions col·laboraran en la gestió, amb el propòsit de facilitar la cooperació i la coordinació per aconseguir objectius comuns de manera més flexible.

Així, es duran a terme actuacions conjuntes com la vigilància, recerca i seguiment científic, la conservació dels mitjans i equips i divulgació i difusió, a més d’accions especifiques que puguin sorgir. La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural assumeix la tasca de les relacions insulars i locals, els òrgans de consulta (comissions de seguiment) i la informació pública.

Cal recordar que les Illes Balears són la comunitat autònoma que compta amb més reserves marines d’interès pesquer d’àmbit estatal, que presenten una gestió compartida amb el Govern de les Illes Balears pel fet d’estar formades dins aigües exteriors i interiors: la RM del Llevant de Mallorca – Cala Rajada i la RM de l’Illa de sa Dragonera.

Amb tot, la Conselleria aspira a ampliar aquest conveni a altres futures reserves compartides amb l’Estat, com són els casos del Baix Fondo a Formentera, Tagomago i Bledes a Eivissa, i Sóller a Mallorca.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt