Ara llegint
Experimentats pescadors, sancionats per captures dins reserves marines

Experimentats pescadors, sancionats per captures dins reserves marines

Experimentats pescadors, sancionats per captures dins reserves marines

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, a través del personal d’inspecció pesquera de la Direcció General de Pesca, ha interposat tres denúncies per pesca il·legal en reserves marines de les Illes Balears durant la darrera setmana. En concret, es tracta de dues infraccions a la Reserva Marina del Migjorn de Mallorca i una a la Reserva Marina de la costa nord-est d’Eivissa-Tagomago.

El primer cas es va donar el passat dijous, dia 1 de febrer, a la Reserva Marina del Migjorn de Mallorca, quan es va localitzar una embarcació professional d’arts menors pescant calamars a la zona integral de s’Almonia. Aquesta barca era objecte de seguiment i el seu patró coneixia l’embarcació de vigilància de la Reserva, fet pel qual l’operació es va dur a terme amb una embarcació diferent.

La segona denúncia va tenir lloc aquest dissabte, 3 de febrer, durant una operació conjunta del Servei de Vigilància de la Reserva Marina amb el Consell Insular d’Eivissa i la Guàrdia Civil. Es va trobar i decomissar un tom de tremalls d’una embarcació professional d’arts menors calat a la reserva integral de la Llosa des Figueral, a la Reserva Marina de la Costa Nord-est d’Eivissa-Tagomago. La barca en qüestió també era objecte de seguiment. En aquest cas, l’èxit de l’operació ha estat fruit de la bona col·laboració entre les diverses administracions.

Finalment, el diumenge, 4 de febrer, també a la Reserva Marina del Migjorn de Mallorca, es va interposar una denúncia a dos pescadors submarins per capturar un anfós de 37 centímetres, una mida molt inferior a la talla mínima de 53 centímetres que es permet amb aquesta espècie a les reserves marines. Es dona la circumstància que una d’aquestes persones és un experimentat pescador que participa habitualment en les competicions de pesca submarina i l’altre és l’armador d’una embarcació de pesca professional, segons han detallat des del Govern Balear.

Amb tot, el director general de Pesca, Antoni M. Grau, ha subratllat que “la preparació, la perseverança i la cooperació de les diferents administracions són elements imprescindibles per combatre la pesca il·legal”. Tant la pesca dins reserves integrals com la captura d’exemplars de talla antireglamentària es consideren infraccions greus i es poden sancionar amb fins a 30.000 euros de multa.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt