Ara llegint
La protecció dels arbres centra una obra teatral per a infants

La protecció dels arbres centra una obra teatral per a infants

El programa Viu la Cultura Online continua aquesta setmana amb L’arbre, un espectacle teatral que es pot veure fins al dimarts 14 de juliol a través de la pàgina web viulacultura.com/online.

La companyia Melicotó Titelles presenta L’arbre, un espectacle centrat en la protecció dels arbres i en la necessitat de plantar arbres per la vida de tots els animals a la Terra. L’obra, amb un clar caire mediambiental, té un registre humorístic amb un personatge principal, senzill, tendre i emocional.

Un esquirol amb nas de clown viu alegre a dalt del seu arbre. Juga a basquet amb les glans que l’arbre li regala i rep les visites de diversos animals del bosc. La pau s’altera quan una abella li dóna la notícia que un gegant de color blau s’apropa al bosc. El gegant està arrabassant arbres per fer un ram per a la seva estimada. L’esquirol, malgrat estar mort de por, decideix quedar-se a l’arbre per defensar-lo. Al final es faran amics i tots dos junts viatjaran pel món plantant glans per a fer créixer arbres.

A través d’un llenguatge clown i de l’empatia amb el personatge protagonista, aprenem la importància de la conservació dels arbres i dels boscos. De què en ells viuen molts d’animals i que gràcies als arbres tots els éssers vius tenen oxigen per a viure.

L’espectacle està adreçat a un públic infantil (3 a 8 anys) i públic familiar.

La Delegació de la Presidència per a la Cultura, depenent de la Conselleria de Cultura, ofereix fins al 31 de juliol activitats en línia del seu programa Viu la Cultura, reanomenat com Viu la Cultura Online, amb l’objectiu d’ajudar a pal·liar les conseqüències en el sector cultural derivades de la Covid-19.

Les activitats estaran disponibles a través http://viulacultura.com/online, o a través de la pàgina habitual de Viu la Cultura http://viulacultura.com, en la qual s’ha habilitat una pastilla visible per accedir a les activitats en línia.

El programa Viu la Cultura, coordinat amb la Conselleria d’Educació durant 20 anys, inclou una oferta extensa i variada d’activitats culturals, adreçades especialment a tots els alumnes, des de l’ensenyament infantil (de 0 a 3 anys) fins a l’ensenyament secundari, batxillerat, cicles formatius, estudis universitaris i centres educatius de persones adultes (CEPA), amb l’objectiu d’apropar-los el món de la cultura, perquè així puguin desenvolupar les competències educatives del seu entorn més immediat.

L’objectiu de Viu la Cultura Online és, a més de proporcionar una oferta cultural d’interès per als centres educatius, donar suport a la indústria cultural de les Illes Balears i contribuir a la difusió del nostre patrimoni històric i cultural.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt