Ara llegint
La sobrassada de Mallorca, el producte que la pandèmia no perjudica

La sobrassada de Mallorca, el producte que la pandèmia no perjudica

Durant l’any 2020 la Indicació Geogràfica Protegida “Sobrassada de Mallorca” comercialitzà un total de 1.988 tones de sobrassada, de les quals 149 tones foren de sobrassada de Mallorca de porc negre.

Aquestes dades de comercialització del darrer exercici no han sofert variacions significatives respecte any anterior, amb una disminució de només un 3’80% de la sobrassada de Mallorca i un augment de quasi un 1’5%  de la sobrassada de Mallorca elaborada amb porc negre. És un dels pocs productes agroalimentaris protegits que no nota els efectes negatius de la pandèmia.

Del total de la producció comercialitzada de Sobrassada de Mallorca, 377 tones foren comercialitzades a les pròpies Illes Balears amb una disminució de més del 22% respecte l’any anterior, motivat sense dubte per la minva del turisme a les illes.

Pel que fa a mercats exteriors, 1.464 tones es comercialitzaren a la resta de l’estat, 141 es comercialitzaren a països de la Unió Europea i 6 tones s’exportaren a tercers països.

Amb aquestes dades es constata que el principal mercat de la Sobrassada de Mallorca segueix sent el nacional, i destaca que el volum comercialitzat al mercat exterior tant nacional com a països de la Unió Europea ha augmentat en un 2,5 % i un 4’7% respectivament respecte de l’any anterior.

La comercialització de la Sobrassada de Mallorca, representa un volum de negoci que superà l’any passat els 11’6 milions d’euros,

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt