Ara llegint
La Torre Picada de Sóller obrirà al públic cada primer divendres de mes

La Torre Picada de Sóller obrirà al públic cada primer divendres de mes

La Torre Picada de Sóller obrirà al públic cada primer divendres de mes

La Torre Picada, la torre de defensa situada a la zona nord de la costa de Sóller, obrirà al públic un dia al mes, segons l’acord assolit entre l’Ajuntament d’aquesta localitat i el Consell de Mallorca, que el mes de desembre de l’any passat va adquirir aquesta propietat.

La torre de defensa obrirà el primer divendres de cada mes, de 10 a 12 hores del dematí, perquè qui ho desitgi pugui visitar-la. L’Ajuntament de Sóller s’encarregarà d’obrir la porta d’una de les torres de defensa més ben conservades de Mallorca i fomentarà l’accés de grups organitzats i escoles al recinte. Per arribar-hi s’ha de caminar aproximadament mitja hora des del Port de Sóller a través d’un itinerari que també el Consell de Mallorca va senyalitzar fa un temps.

Durant els mesos de més calor, Consell i Ajuntament han pactat no obrir.

La Torre Picada es va començar a construir l’any 1580 i es es va culminar el 1623. L’11 de maig del 1561 una flota de 23 naus va desembarcar a Ses Puntes amb unes 1.600 sarraïns disposats a saquejar el poble i capturar un gran nombre d’esclaus, uns fets que Sóller recorda cada any amb la festa del Firó. Va ser a causa d’aquell intent d’invasió que es va considerar necessari protegir millor la costa de la Serra de Tramuntana per evitar nous atacs.

De fet, des de fa algunes dècades, la Torre Picada exhibeix cada mes de maig les banderes pagesa i sarraïna a la seva terrassa superior per contribuir a la festa.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt