Ara llegint
La UIB organiza 5 sortides de camp per conèixer la flora de Mallorca

La UIB organiza 5 sortides de camp per conèixer la flora de Mallorca

L’àrea de Botànica del Departament de Biologia de la Universitat de les Illes Balears ha organitzat, per al mes de maig, cinc sortides de camp guiades per diferents indrets de l’illa de Mallorca amb l’objectiu de mostrar les plantes i la botànica en general i apropar la societat i la comunitat d’investigadors a la biodiversitat.

Les sortides de camp són:

  • Divendres, 19, a les 17 h: flora al·lòctona i autòctona del campus de la UIB, guiada per la doctora Joana Cursach, professora del Departament de Biologia. El lloc de trobada és el Propileu.
  • Dissabte, 20, a les 10.30 h: flora del bosc urbà de Bellver, guiada per Joshua Borràs, investigador predoctoral de la UIB. El lloc de trobada és l’entrada principal del bosc, al c/ del Castell de Bellver.
  • Dissabte, 20, a les 10.30 h: flora del sistema dunar des Comú de Muro, guiada pel doctor Miquel Capó, investigador postdoctoral de la Universitat Politècnica de Madrid. El lloc de trobada és l’aparcament de davant l’hotel Valentín (Platja de Muro, Ma-12).
  • Diumenge, 21, a les 10.30 h: flora al·lòctona dels ecosistemes litorals des Mal Pas-Bonaire, guiada per Marcello Cerrato, investigador predoctoral de la UIB. El lloc de trobada és el port des Mal Pas-Bonaire (Alcúdia).
  • Diumenge, 21, a les 10.30 h: flora del parc natural de Mondragó, guiada per Joshua Borràs, investigador predoctoral de la UIB. El lloc de trobada és l’aparcament de s’Amarador.

Biomarató de Flora Espanyola

Aquestes sortides s’emmarquen en la tercera Biomarató de Flora Espanyola, que organitza la Societat Espanyola de Botànica i que es farà del 18 al 21 de maig coincidint amb la setmana en què es commemora el Dia Internacional de la Fascinació per les Plantes. És un esdeveniment de ciència ciutadana en què els participants surten al camp a fotografiar plantes i a generar coneixement, a la vegada que es reivindica la importància d’investigar i catalogar la biodiversitat de les plantes.

Els participants podran compartir les seves fotografies a través de l’aplicació iNaturalist, i quedaran vinculades al projecte de la Biomarató.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt