Ara llegint
Destinats 400 mil euros per restaurar els boscos de Menut i Binifaldó afectats pel temporal Juliette

Destinats 400 mil euros per restaurar els boscos de Menut i Binifaldó afectats pel temporal Juliette

Destinats 400 mil euros per restaurar els alzinars de Menut i Binifaldo afectats pel temporal Juliette

El Govern destinarà 400.000 euros a actuacions de restauració de forests públiques afectades pel temporal Juliette. L’Acord aprovat autoritza una ampliació de crèdit per aquest import a la Conselleria de Medi Ambient i Territori per a la restauració i la millora sanitària de l’alzinar afectat pel temporal Juliette de les forests públiques de Menut i Binifaldó, i per a la reconstrucció de l’hivernacle afectat per la neu.

El Consell de Govern ha adoptat l’Acord, a proposta de la Conselleria d’Hisenda i Relacions Exteriors, pel qual s’autoritza l’ampliació de crèdit, a càrrec del Fons de Contingència dels pressuposts generals per al 2023. La mesura s’emmarca en les actuacions iniciades per reparar les pèrdues i els danys produïts per la borrasca Juliette a la Serra de Tramuntana i a altres indrets a finals del mes de febrer passat.

D’acord amb els informes tècnics de Medi Ambient, es fan necessàries diverses actuacions per evitar el risc de propagació d’incendis i de plagues, com retirar les branques caigudes, tallar els arbres molt afectats que ja no es puguin recuperar, cremar les restes que tenguin fongs, i traslladar els troncs i les branques a un lloc proper a Binifaldó per poder triturar la fusta i aprofitar-la com a biomassa per a calefacció.

A més, també es muntarà un nou hivernacle per a les plantes de producció, que garanteixi la protecció contra la Xylella fastidiosa. Durant el temporal Juliette, la neu va destrossar l’hivernacle destinat a controlar l’afectació per la Xylella fastidiosa de les plantes de producció del viver del Centre Forestal de del Illes Balears (CEFOR).

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt