Ara llegint
Les confraries de pescadors capturen accidentalment un gatvaire i el donen al Palma Aquarium

Les confraries de pescadors capturen accidentalment un gatvaire i el donen al Palma Aquarium

Les confraries de pescadors capturen accidentalment un gatvaire i el donen al Palma Aquarium

La tasca conjunta en la conservació d’espècies vulnerables no es pot fer des d’un sol sector de la societat. Precisament per això, a principi d’any, la Fundació Palma Aquarium va iniciar una campanya amb les confraries de pescadors de les Illes Balears per compartir, sol·licitar col·laboració i fer un esforç comú a favor del mar Balear.

Aquesta campanya forma part d’una acció de l’aliança Petits Taurons – Acció Stellaris. Fruit de les primeres visites als pescadors de Mallorca s’ha obtingut un exemplar juvenil de gatvaire (Scyliorhinus stellaris) per continuar avançant en el projecte. Aquest exemplar mascle juvenil va ser pescat accidentalment en un trasmall i actualment està recuperant-se a les instal·lacions de Palma Aquarium per després passar a formar part d’un programa de reproducció en un medi artificial controlat per tal d’aconseguir cries per introduir-les al mar i així incidir en lincrement de la població.

Fins avui s’han introduït 61 exemplars a diverses zones de l’illa de Mallorca.

Hi ha tres centres de reproducció dins del projecte “Petits Taurons – Acció Stellaris” i una aliança de treball de vuit entitats, tant públiques com privades i ONG: Save the Med, Shark Med, Mallorca Preservation Fund, Iniciativa Petites Illes Mediterrànies, Marilles Foundation, Fundació Palma Aquarium, Conselleria dAgricultura, Pesca i Medi Natural, i la Conselleria dAgricultura, Pesca i Medi Natural i Parc Nacional Marítim-Terrestre de l’Arxipèlag de Cabrera.

Els promotors d’aquest projecte assenyalen que “un cop més es posa de manifest que la feina vinculada és més sòlida i s’avança més en el propòsit, en aquest cas de preservació i protecció de la fauna marina”.

Comenten que “sense els pescadors aquest i molts altres esforços de conservació no es podrien dur a terme”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt