Ara llegint
Les exportacions fan créixer el sector de la sobrassada

Les exportacions fan créixer el sector de la sobrassada

L’any 2019 la Indicació Geogràfica Protegida Sobrassada de Mallorca va comercialitzar 2.059 tones d’aquest producte, de les quals 147 ho foren de sobrassada de Mallorca de porc negre, segons el balanç publicat avui mateix per la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

S’encadena, d’aquesta manera, el tercer any de lleuger creixement de comercialització d’aquest producte. El seu principal mercat segueix essent el nacional, emperò destaca l’elevat increment del mercat exterior, concretament cap a la Unió Europea, amb un 22’5 % més que a l’any anterior. De cada vegada hi ha més dependència de les exportacions, que han passat de les 20 tones de 2007 a les 147 de l’any que ara s’ha tancat.

Tot i l’augment, el sector no s’ha recuperat encara de la crisi iniciada el 2018. Eren anys en els quals es superaven facilment les 2.500 tones de comercialització, un balanç que va arribar a caure fins a les 1.721 l’any 2016 i que ara té tendència positia.

Del total de la producció comercialitzada de Sobrassada de Mallorca durant l’any passat 490 tones foren comercialitzades a les Illes Balears, 1.428 tones es comercialitzaren a la resta de l’estat, 135 es comercialitzaren a països de la Unió Europea i 6 tones s’exportaren a tercers països.Dels països de la Unió Europea, el principals mercats foren el francès, amb més del 60%, i l’alemany, amb quasi un 27% del total comercialitzat a la Unió.
Pel que fa a tercers països, el principal mercat segueix sent l’andorrà, amb més del 78% del volum comercialitzat a països de fora de la Unió.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt