Ara llegint
Les Illes Balears celebren la Pasqua amb la processó de l’Encontre dins les esglésies

Les Illes Balears celebren la Pasqua amb la processó de l’Encontre dins les esglésies

Avui, jornada de Pasqua, és la jornada més important del calendari litúrgic cristià, en commemorar-se la ressurrecció de Jesús després de la seva mort a la creu.

Un dels esdeveniments importants d’aquesta jornada, després de la vigília que va tenir lloc la diada anterior, és l’Ofici religiós, que va precedit de la processó de l’Encontre, en la qual la imatge del Crist Ressuscitat es troba amb la Mare de Déu de front i tots dos expressen la seva alegria.

A la Seu de Mallorca el bisbe Sebastià Taltavull ha presidit la celebració eucarística i també la processó, que enguany, per motius relacionats amb la normativa sanitària vigent, s’ha hagut de celebrar a l’interior del temple.

El mateix ha ocorregut a la resta d’esglésies de Mallorca, que també han commemorat aquesta jornada de forma inusual, sense poder sortir al carrer a manifestar l’alegria per la bona nova. A Llucmajor ha tengut lloc, un any més, el Sermó de l’Enganalla, un acte que compta amb el reconeixement institucional com a Festa d’Interès Cultural.

Arreu de les Illes Balears han estat nombroses les celebracions de Pasqua amb aquesta modalitat després que l’any passat totes les celebracions de la Setmana Santa quedassin anul·lades.

@Foravila_IB
#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt