Ara llegint
Les Illes Balears registren la seva temperatura màxima de la història: 44’5 graus a Formentera

Les Illes Balears registren la seva temperatura màxima de la història: 44’5 graus a Formentera

La tòrrida onada de calor que pateixen les Illes Balears aquest cap de setmana ha deixat aquest migdia diversos rècords històrics. Aquest 13 d’agost de 2022 serà recordat a nombrosos municipis com el dia de més calor des que existeixen registres fiables. De fet, l’AEMET ha informat que s’ha registrat la punta de calor més elevada de la història, amb 44’5 graus centígrads a Formentera, quan l’anterior rècord havia estat de 44’3, anotada el dia 3 de juliol de 1994.

Però aquest no ha estat l’únic rècord de la jornada. També l’AEMET ha informat que a l’Aeroport d’Eivissa el termòmetre ha arribat als 41’0 graus, un valor mai observat abans, al menys des de l’any 1953, que va ser quan varen començar els registres.

Però no només a les Pitiüses s’han registrat rècords de temperatura. Mallorca no n’ha estat exempta. Al Campus de la UIB, al terme de Palma, s’ha arribat als 41’9 graus; a Sineu als 41’3, i a Calvià als 40’7, uns valors que, per a l’AEMET, són de rècord.

Continuant amb registres superiors als 40 graus centígrads, a Pollença s’ha detectat una punta de 41’6 graus, el que suposa no un rècord històric, però sí un rècord en un mes de setembre. El mateix ha ocorregut a Portocolom, on els 40’4 graus d’aquest migdia es converteix en rècord d’agost.

Porreres (41’8), Petra (41’6), la ciutat d’Eivissa (40’8), Sant Joan de Labritja (40’7), Binissalem (40’3) i Petra (40) són altres municipis de l’arxipèlag balear on s’ha arribat a la fita simbòlica dels 40 graus centígrads. Són temperatures d’entre les 13 i les 15 hores del migdia.

Són uns valors molt extrems que obliguen a la màxima cautela, tant per a la salut de les persones i dels animals com per a la protecció del medi ambient.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt