Ara llegint
L’Institut Cartogràfic i Geogràfic publica la nova fotografia aèria oficial de les Illes Balears

L’Institut Cartogràfic i Geogràfic publica la nova fotografia aèria oficial de les Illes Balears

L’Institut Cartogràfic i Geogràfic publica la nova fotografia aèria oficial de les Illes Balears

Amb l’objectiu de proporcionar a tothom informació geogràfica de les Illes Balears contínua i actual, l’Institut Cartogràfic i Geogràfic de les Illes Balears (ICGIB) acaba de publicar a la Infraestructura de Dades Espacials de les Illes Balears (IDEIB) un servei de mapa que mostra un mosaic continu fet a partir de les 795 ortofotografies expedites de totes les Illes Balears.

L’ortofotografia és la representació fotogràfica d’una zona de la superfície terrestre, en la qual tots els elements estan a la mateixa escala, lliure d’errors i deformacions, amb la mateixa validesa que un plànol cartogràfic. L’ortofotografia s’ha fet a una resolució de 15 centímetres per píxel.

Les ortofotografies expedites estan fetes a partir de les 4.461 fotografies aèries del vol comanat pel mateix institut fet entre el 29 de març de 2023 i el 9 de maig de 2023. Les fotografies aèries disposen d’una distància de mostreig del sòl (GSD) de 18 centímetres per píxel, una resolució suficient que permet distingir edificacions, viari, infraestructures, usos del sòl, torrents, etcetera`.

A efectes pràctics, una ortofotografia expedita és pràcticament la mateixa que la definitiva i té l’avantatge que el producte està disponible molt abans. Una ortofotografia expedita és un producte basat en imatges ortorectificades, que utilitza únicament les dades d’orientació directa del vol. Per ser definitiva, falta aplicar ajustaments radiomètrics i altres paràmetres de correcció. En tenir les ortofotografies definitives, se substituiran.

L’Institut Cartogràfic i Geogràfic de les Illes Balears elabora aquests productes periòdicament per oferir cobertures d’imatges aèries de les Illes Balears de qualitat per cobrir les necessitats del Govern de les Illes Balears i la resta d’administracions públiques, com consells i ajuntaments, relacionades amb el territori, el paisatge, l’aigua, les infraestructures, les emergències o la salut, entre d’altres. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt