Ara llegint
Mallorca Preservation adverteix que minva la pluja, augmenta el consum d’aigua i les canonades perden líquid

Mallorca Preservation adverteix que minva la pluja, augmenta el consum d’aigua i les canonades perden líquid

Mallorca Preservation adverteix que minva la pluja, augmenta el consum d'aigua i les canonades perden líquid

Aprofitant que avui es celebra el Dia Mundial de l’Aigua, la Fundació Mallorca Preservation ha fixat la mirada sobre el recurs més preat de la nostra illa, l’aigua dolça.

Segons aquesta entitat, les dades recents de l’Observatori de Sostenibilitat Mediambiental de Mallorca mostren una tendència preocupant: una notable reducció del 28,51% en les precipitacions durant el 2022 en comparació de l’any previ, seguida d’una lleu disminució addicional del 0,28% el 2023.

Paral·lelament, segons adverteixen, el consum d’aigua ha augmentat un 8,47% respecte al 2021, assolint nivells similars als del 2019.

Aquesta situació, marcada per una limitada disponibilitat de recursos i una demanda creixent, suposa un gran desafiament davant la sequera que viu l’illa, segons Mallorca Preservation.

“Les condicions de sequera meteorològica en què ens trobem, caracteritzada per un període perllongat de precipitacions per sota de la mitjana, van acompanyades d’un elevat consum d’aigua”, comenten. Aquesta combinació ens porta a un estat de prealerta de sequera hidrològica on la reducció en la disponibilitat d’aigües superficials i subterrànies dificulta satisfer completament les demandes d’aigua, adverteixen

Ana Riera, la directora, de Mallorca Preservation, destaca avui que “és urgent reduir la quantitat d’aigua que es perd a la distribució, a causa de canonades en mal estat, i que es calcula al voltant del 25%, així com optimitzar l’ús d’aigües depurades i regenerades per a reg i ús agrícola”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt