Ara llegint
Mallorca Rural premia quatre projectes empresarials de l’àmbit pagès i agroalimentari

Mallorca Rural premia quatre projectes empresarials de l’àmbit pagès i agroalimentari

Mallorca Rural premia quatre projectes empresarials de l'àmbit pagès i agroalimentari

L’entitat Mallorca Rural ha organitzat la segona edició dels premis i del programa d’emprenedoria Rural’Up, que ha premiat quatre projectes empresarials de l’àmbit rural de Mallorca amb 1.000 euros per a cadascun. Els projectes guanyadors són:

«Boiet Orgànic» de Juan Antonio Servera: és una finca de producció agrícola de cultius tradicionals i de transformació agroalimentària que fusiona l’experiència gastronòmica i turística.

«Ca’n Munar» de Francesc Munar: aquest projecte pretén modernitzar una finca familiar al municipi de Petra i millorar tots els aspectes relacionats amb la distribució i la venda dels seus productes agrícoles.

«Ermita de Betlem» de la Cooperativa Agrícola d’Artà: és una experiència agrícola única que ofereix als visitants una immersió en el patrimoni natural i cultural de l’Ermita de Betlem, al mateix temps que es produeixen i comercialitzen productes de qualitat com l’oli i la mel.

«Carob Biofer+O3» de Faustino Villanueva: aquest projecte pretén aprofitar un dels arbres més emblemàtics i millor adaptats a les condicions de Mallorca, el garrover, per produir biofertilitzants.

El jurat dels premis ha estat format per Fernando Fernández, director general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural; Silvia Delgado, gerent de l’IDI; Catalina Sebastià, representant de l’Associació de Varietats Locals; Joan Gaià, representant Unió de Pagesos, i Lluís Rubí, director insular de Medi Ambient.

Les condicions

Els projectes que han participat en aquesta segona edició de Rural’Up han superat un recorregut formatiu de deu setmanes junt amb professionals i empreses del sector, como ara UCO sa Pobla, Terracor, Cooperatives Agroalimentàries Illes Balears, Olíric, Celler Mesquida Mora i Finca ses Terres. El programa els ha ajudat a definir el seu projecte i preparar un pla de negoci que ha estat valorat pel jurat.

Rural’Up es dirigeix a persones emprenedores que liderin un projecte del sector agrari i agroalimentari. L’objectiu d’aquest programa és impulsar i facilitar el desenvolupament de projectes sostenibles i innovadors a la zona rural LEADER de Mallorca, amb un programa de formació i una dotació econòmica per als projectes més destacats.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt