Ara llegint
Més de 22 tones de residus retirats en tres mesos de la costa de les Illes Balears

Més de 22 tones de residus retirats en tres mesos de la costa de les Illes Balears

Més de 22 tones de residus retirats en tres mesos de la costa de les Illes Balears

El servei de neteja del litoral de la Conselleria de la Mar i del Cicle de l’Aigua ha informat avui de la retirada d’un total de 8.215,51 quilos de residus de les costes de l’arxipèlag balear durant el mes d’agost gràcies a la campanya destinada a la prevenció i sanejament de les aigües de bany en platges i cales de les Illes Balears. En total, a les Illes Balears s’han recuperat més de 22,5 tones des de juny, quan va començar la campanya de neteja.

Des del mes de juny i fins a finals de setembre, un total de 22 embarcacions treballen en l’arxipèlag amb la missió de retirar residus acumulats en la costa. D’aquestes, 17 són embarcacions tipus ‘platja’, que han recollit 6.626 quilos, i les 5 restants de tipus ‘litoral’ han retirat 1.589 quilos. Distribuïdes per illes, Mallorca compta amb 10 embarcacions, Menorca i Eivissa amb 5 cadascuna, i Formentera amb 2.

Aquestes embarcacions no sols es dediquen a netejar residus flotants. A Mallorca, per exemple, han retirat parts d’una embarcació enfonsada i una neumàtica danyada. Menorca ha vist com es retirava un tronc i una cabra morta, mentre que a Eivissa s’han recollit diversos coixins de barca i, a Formentera, restes d’una barca cremada.

Quant a materials, el plàstic ha estat el més present, amb un 43,40% del total de residus. Altres materials destacats són les fustes amb un 37,34% i la vegetació morta amb un 8,37%. Respecte a la retirada per illes: Mallorca ha registrat 4.790 quilos, Menorca 2.327, Eivissa 882 i Formentera 215 quilos.

A més, es van atendre vuit avisos (6 del 112 i Salvament Marítim i 2 de particulars) per a la recollida de brutícia.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt