Ara llegint
Oberta una consulta pública pel Pla Gestió Natura 2000 Costa Sud de Mallorca

Oberta una consulta pública pel Pla Gestió Natura 2000 Costa Sud de Mallorca

El Portal de Transparència ha publicat, aquest dijous, l’anunci pel qual s’inicia una consulta pública prèvia a l’elaboració del Pla de Gestió Natura 2000 Costa Sud de Mallorca.

El Pla abraça un total de 23.300 hectàrees entre els següents espais: LIC/ZEPA ES0000074 Cap de Cala Figuera, LIC ES5310128 Cap Enderrocat i Cap Blanc, ZEPA ES0000081 Cap Enderrocat – Cap Blanc, LIC ES5310103 Àrea marina de Cala Figuera i LIC/ZEPA ES0000228 Cap de ses Salines i té per objectiu disposar d’un instrument de gestió que garanteixi la conservació d’aquests espais, tal com estableix la directiva hàbitats europea.

Totes aquestes zones tenen un alt valor ambiental. Destaquen els hàbitats de penya-segat i els dunars (inclou les platges de Es Dolç, Es Carbó, Ses Roques, Es Caragol, Cala S’Almunia i Portals Vells), així com extenses zones forestals de pinar i ullastrar. També destaca per la presència d’hàbitats de distribució més reduïda com els estanys temporals.

Pel que fa a la flora, hi ha presents nombrosos endemismes com Petalophyllum ralfsii, Marsilea strigosa o Diplotaxis ibicensis. A la zona, hi ha presents nombroses espècies d’aus d’interès comunitari, especialment en el LIC i ZEPA de Cap de Cala Figuera, en el de Cap Enderrocat i Cap Blanc.

La part marina coincideix parcialment amb la Reserva Marina de la Badia de Palma. A la mar, s’inclouen les praderies de posidònia i els esculls.

Les mesures establertes en el pla també estan encaminades a evitar el deteriorament dels hàbitats naturals i dels hàbitats de les espècies que hi viuen, així com les alteracions que repercuteixin en les espècies que han motivant la designació d’aquestes àrees com a LIC.

A partir d’avui els interessats tenen quinze dies hàbils per fer-hi aportacions a través d’aquest enllaç: https://www.caib.es/sites/M170613081930629/ca/n/projecte_de_decrte_pla_de_gestia_natura_2000_costa_sud_de_mallorca/

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt