Ara llegint
“Penyaleres: Dones, excursionisme i muntanyisme a les Illes Balears”, el nou llibre de Miquel Rayó

“Penyaleres: Dones, excursionisme i muntanyisme a les Illes Balears”, el nou llibre de Miquel Rayó

L’Aljub d’Es Baluard ha acollit avui l’acte de presentació del llibre “Penyaleres: Dones, excursionisme i muntanyisme a les Illes Balears”, editat per l’Institut Balear de la Dona i que és el resultat de la recerca i les entrevistes efectuades per Miquel Rayó. 

El llibre és una aproximació al tema de les dones i el muntanyisme a les Illes Balears a partir d’una selecció de testimonis personals i d’un mostreig documental bàsic, centrat especialment en els inicis de l’excursionisme i del muntanyisme en el sentit ampli a les nostres illes. 

Es tracta d’un recull d’informació sobre dones que han tengut o tenen la muntanya o l’entorn natural com a àmbit de realització personal mitjançant la pràctica d’activitats d’oci o esport i com a espai per satisfer altres motivacions o interessos, entre els quals hi ha les relacions, el coneixement del medi o la connexió amb la naturalesa, i fins i tot l’exercici de la llibertat. 

A l’acte hi ha assistit la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, qui ha destacat la sort de poder presentar un llibre en el qual es poden trobar les històries de 35 dones “que fa més de 50 anys van iniciar un camí que altres continuam i que conté històries de superació i de lluita per la igualtat amb una metàfora fabulosa com és el fet d’anar a la muntanya”. 

Unes històries que, tal com ha destacat Garrido, “ajunten la superació de les penyaleres amb el nostre paisatge i, sobretot, amb la Serra de Tramuntana, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO ara farà 10 anys”. 

D’aquesta manera, el text uneix el paisatge de les illes amb la lluita per la igualtat, la lluita de les dones de la nostra terra i de les que encara continuen fent feina per a la igualtat real dia a dia. “Un llibre que és una ensenyança i una experiència vital”, ha destacat la consellera. 

La presentació del llibre també ha anat a càrrec de la directora de l’IBDona, Maria Duran, qui l’ha definit com un llibre sobre “35 dones que els agrada la muntanya, que els agrada la sensació que hi tenen quan hi són i que saben que arribaran a casa seva tranquil·les i segures”. 

La directora de l’IBDona ha traslladat el seu agraïment a totes elles perquè “són un exemple tant de l’evolució i la permanent lluita de les dones per ser iguals, per tenir les mateixes oportunitats, però també de com la il·lusió i l’ambició de fer el mateix que podien fer els homes s’ha demostrat que ha estat possible al llarg del temps”. 

L’autor del llibre, Miquel Rayó, ha estat l’encarregat d’exposar-ne els detalls durant la presentació.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt